Šport > Nogomet
8471 ogledov

Materazzi spregovoril, s čim je tako razjezil Zidana

Zinedine Zidane, Marco Materazzi Profimedia
O 'slavnem' incidetu je spregovoril tudi nekdanji italijanski reprezentant Marco Materazzi.

Le redkokateri ljubitelj nogometa, ki je spremljal svetovno prvenstvo 2006 v Nemčiji, se ne spominja poteze Zinedina Zidana, ki je v velikem finalu z glavo udaril italijanskega branilca Marca Materazzija. Nekdanji dolgoletni član Interja, ki je tudi v Italiji veljal za 'umazanega' igralca, je v pogovoru priznal, da je takrat omenil sestro francoskega reprezentanta.

"Saj poznate ligi NBA in 'trash talk' v njej. Ni bilo nič takšnega. Ponudil mi je svoj dres, jaz pa sem mu dejal, da bi raje imel njegovo sestro," je priznal Materazzi. 

V eni izmed prejšnjih akcij je za majico vlekel Zidana, ta pa mu je dejal, da če si tako želi njegov dres, mu ga lahko podari po tekmi. Sledil je Italijanov odgovor, ki je tako razburil Francoza, posledično pa je prišlo do enega najbolj znanih dogodkov na preteklih svetovnih prvenstvih. Zidane je v 110. minuti, igral se je drugi podaljšek, zaradi rdečega kartona moral z igrišča.

Na finalni tekmi sta se med strelce vpisala prav omenjena igralca. Materazzi je zakrivil enajstmetrovko s prekrškom nad Florentom Maloudajem, najstrožjo kazen je natančno izvedel Zidane. A italijanski branilec je kasneje po kotu poskrbel za izenačenje. Podaljška sta minila brez zadetka, po enajstmetrovkah pa so do naslova prišli Italijani.

Pred časom je o incidentu že spregovoril tudi Zidane, ki je poudaril, da se nikoli ne bo opravičil Materazziju. Dolgo se je ugibalo o tem, da je Italijan žalil njegovo mamo, a je tudi Francoz dejal, da je bila omenjena njegova sestra. "Provociral me je z besedami o moji sestri. Nisem ponosen na ta trenutek, a je tudi ta del moje kariere. Bil sem prenervozen. Ni omenjal mojo mamo, ampak sestro," je za L'Equipe izjavil Zidane.

zidane materazzi kip pariz | Avtor: Reuters Reuters

materazzi zidane kip | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice