Šport > Nogomet
471 ogledov

Menjava na samem vrhu lestvice

Maks Barišić facebook FC Koper
Nogometaši Domžal so v 7. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Kopru z 1:2 (1:1).

Domžalčani in Koprčani so pokazali kar dinamično predstavo, v kateri so oboji imeli svoje priložnosti, malce konkretnejši pa so bili gosti, ki so tudi prišli do nove zmage. S 15 točkami so vsaj začasno tudi vodilni v ligi. Domžale pa so doživele tretji poraz (vse z 1:2, pred tem še proti Olimpiji in Celju) ter so s petimi točkami na sedmem mestu.

Koprčani, ki so v Domžale prišli tudi z novo okrepitvijo, kazahstanskim reprezentantom Ramazanom Orazovom, so ob dokaj napadalno usmerjeni začetni postavi hitro povedli, drugi zadetek v sezoni je dosegel Maks Barišić, ko je ob neodločnem Elmedinu Fazliću zadel z diagonalnim strelom z leve strani.

V 17. minuti so imeli domači, pri katerih v kadru še ni bilo novinca Toma Alena Tolića, izvrstno priložnost za izenačenje, ko je po po podaji z desne strani poskusil Danijel Šturm, Jan Koprivec pa je na golovi črti toliko posredoval, da je preprečil zadetek. Koprski vratar je bil na pravem mestu tudi po Fazlićevem strelu z glavo v 19. minuti.

V 29. minuti so bili Koprčani blizu novemu zadetku, po kotu z desne strani je na drugi vratnici z glavo poskusil Matej Palčič, a zadel le nasprotno vratnico. Natančnejši pa je bil Nik Omladič v 40. minuti, ko je tik ob vratnici zadel z 18 metrov, vendar je sodnik po pregledu posnetka gol razveljavil zaradi predhodnega prekrška Bedeja Osujija.

Je pa obveljal domžalski v 43. minuti, ko je Šturmovo podajo z leve strani z lepim strelom z glavo izkoristil Jan Đapo.

V 50. minuti je Koprivec znova dobro posredoval po strelu z glavo iz bližine, tudi sicer pa so v uvodnih minutah drugega polčasa odločneje začeli domači igralci. Je pa Koper kasneje vse bolj pogledoval proti tekmečevemu golu in v 62. minuti je po Omladičevi podaji iz kota z glavo zadel Palčič.

Naveza Omladič - Palčič je znova zagrozila po kotu v 69. minuti, takrat pa je koprski nogometaš žogo poslal malo mimo vrat, malce pozneje pa je bil nevaren še Barišić, a je iztržil le kot. Domžalčani so znova zagrozili v 83. minuti, ko je Nermin Hodžić iz bližine zadel le zunanji del mreže. V zadnji akciji tekme je do strela prišel še mladi član Kopra Rene Hrvatin, vendar je bil Gašper Tratnik na pravem mestu.

Bravo : Aluminij  2:0

Ljubljančani so strli odpor čvrstih Kidričanov, potem ko so jim v vsakem polčasu zabili po en zadetek. Izbranci Aleša Anrola so zdaj pri treh zmagah, neodločenem izidu in dveh porazih ter so vsaj začasno skočili na četrto mesto. Aluminij je doživel tretji zaporedni poraz in je s štirimi točkami osmi.

Kidričani so že v tretji minuti zadeli, potem ko je bil po podaji iz kota z desne strani z glavo uspešen Tin Martić. Čeravno se je zdelo, da je bilo z zadetkom vse v redu, so sodniki več kot pet minut pregledovali posnetek in na koncu ugotovili, da je šlo za prepovedan položaj.

Pozneje si ekipi dolgo nista priigrali kakega posebej nevarnega strela, v 36. minuti pa so domači povedli, potem ko je najprej Samo Pridgar obranil poskus Mateja Poplatnika, odbito žogo pa je v mrežo za svoj prvoligaški prvenec pospravil Gal Puconja. Malce pred koncem polčasa je z desne strani za malenkost zgrešil še Nemanja Jakšić.

V uvodu drugega polčasa je bilo sicer nekaj razburljivih dogodkov, a brez prave nevarnosti za enega ali drugega vratarja, so pa gosti v 59. minuti zahtevali enajstmetrovko, ko je v kazenskem prostoru ob Maru Katiniću padel Gašper Jovan. V 73. minuti je nase opozoril Poplatnik, vendar je žoga končala v rokah Pridgarja.

Še v isti minuti pa je Bravo podvojil prednost, potem ko je z roba kazenskega prostora zadel Gašper Trdin. Malce pozneje je Jakoslav Stanković storil prekršek, preden je žogo poslal v mrežo, v 83. minuti pa so bili nevarni tudi gosti, ko je Gašper Jovan poskusil z roba kazenskega prostora, Matija Orbanić pa je žogo odbil v kot.

Trdin je znova streljal z roba kazenskega prostora v 86. minuti, a takrat iztržil le kot, neuspešen je bil tudi Luka Štor v 91. minuti.
 

Prva liga Telemach, 7. krog:

Bravo : Aluminij  2:0 (1:0)
Puconja 36., Trdin 73.

Domžale : Koper  1:2 (1:1)
Đapo 43.; Barišić 4., Palčič 62.

Nedelja:
Rogaška - Kalcer Radomlje
Celje - Maribor
Mura - Olimpija

Lestvica:
 1. Koper            6  5  0  1 12:5  15
 2. Celje            5  4  1  0 15:5  13
 3. Maribor          5  3  2  0 10:4  11
 4. Bravo            6  3  1  2  8:7  10
 5. Olimpija         5  3  0  2 15:11  9
 6. Mura             5  2  0  3  6:11  6
 7. Domžale          6  1  2  3  8:10  5
 8. Aluminij         6  1  1  4  8:11  4
 9. Kalcer Radomlje  5  1  0  4  3:9   3
10. Rogaška          5  0  1  4  2:14  1
Komentarjev 1
  • Avatar Zoran
    StarMačk 20:21 03.september 2023.

    Lestvica je napačna! Nobene menjave ni bilo na vrhu lestvice, ker zaradi pritožbe Rogaške tekma, ki bi se morala odigrati v Kopru, pa jo je delegat odpovedal zaradi domnevno nezadostne kvote doma vzgojenih igralcev Rogaške, še ni dokončno registrirana v ...prikaži večv korist Kopra. Po zadnjem dogajanju glede rigorozne kazni, ki naj bi doletela Rogaško, se sedaj na NZS bolj nagibajo temu, da bo tekmo potrebno odigrati. Zato je tudi razumljivo zakaj Rogaška že včeraj ni uresničila grožnje o izstopu iz lige.

Sorodne novice