Šport > Nogomet
2164 ogledov

Messi: Oboževal sem ga, nisem si ga niti upal pogledati v obraz

Lionel Messi, Thierry Henry Profimedia
Argentinski velezvezdnik je spregovoril o nogometašu, ki ga je občudoval.

Lionel Messi si je skozi leta pri Barceloni slačilnico delil z množico izjemnih nogometašev, a eden je imel nanj še poseben vpliv. Thierry Henry je iz Arsenala v Barcelono prestopil leta 2007, ko je bil Argentinec star 20 let. Čeprav je že v prejšnjih sezonah Messi blestel pri Barceloni, pa je bilo srečanje s Francozom za mladega Argentinca nekaj posebnega. 

"Ko je prvi dan stopil v garderobo, si ga nisem niti upal pogledati v obraz. Vedel sem za vse, kar je naredil v Angliji. V glavi sem imel predstavo o njem, naenkrat pa sva se znašla v isti ekipi. Kar čutim do Henryja, je lahko le neka vrsta občudovanja," je v pogovoru za L'Equipe dejal Messi. 

Henry je bil v tistem obdobju eden najboljših napadalcev na svetu. Z Arsenalom je osvojil dva naslova angleških prvakov, dvakrat je s topničarji dvignil tudi FA pokal, bil pa je tudi eden najpomembnejših članov moštva, ki je v sezoni 2003/04 osvojila Premier League brez poraza. Leta 2006 je Arsenal prišel do finala lige prvakov, kjer ga je po preobratu z 2:1 premagala Barcelona, ki je večji del tekme igrala z igralcem več.

thierry henry arsenal | Avtor: EPA EPA

Leto kasneje je Henry prestopil h Kataloncem. "Oboževal sem Henryja. Lahkota s katero je zaključeval akcije, način na kateri je prihajal do gola in zaključki... Dajal je vtis, da je to vse pri njem povsem naravno. Njegova kariera, njegova preigravanja, zaključna poteza... Vse je pri njem potekalo gladko," je še povedal Messi.

Do leta 2010, ko je Henry prestopil v New York Red Bulls, sta skupaj z najboljšim strelcem v zgodovini francoske reprezentance osvojila ligo prvakov, dva španska prvenstva in kraljevi pokal. Henry je v dresu Barcelone odigral 121 tekem in dosegel 49 zadetkov. 

Za Monaco je na začetku članske kariere dosegel 28 golov (141 tekem), za Juventus 3 (19 tekem), prava eksplozija pa je sledila pri Arsenalu, ko ga je Arsene Wenger s krilnega položaja premestil v konico napada. Za topničarje je zbral 376 tekem in je najboljši strelec v zgodovini kluba z 228 zadetki. KAriero je sklenil v New Yorku, dosegel je 52 golov (135 tekem).

Svetovni prvak iz leta 1998 in evropski prvak dve leti kasneje je tako v svoji karieri odigral 792 klubskih dvobojev, pri tem pa je 360-krat poslal okroglo usnje v mrežo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice