Šport > Nogomet
5 ogledov

Milaničev as iz rokava

Dragan Jelič je bil s sedmimi zadetki tretji strelec Maribora v državnem prvenst Žurnal24 main
Nogometaši Maribora so osmič v zgodovini kluba dvignili pokal za naslov državnega prvaka. Levji delež k uspehu vijoličastih je z zadetki v ključnih trenutkih prispeval tudi Dragan Jelič.
 

Mož za ključne trenutke

Dragan Jelič je vseh sedem zadetkov dosegel potem, ko je v igro vstopil s klopi za rezervne nogometaše. Kar štiri izmed sedmih zadetkov  pa je dosegel po 85. minuti.

To, kar sta bila nekoč Jon Dahl Tomasson za Carla Ancelottija in Milenko Ačimović za Srečka Katanca , je Darko Milanič našel v Draganu Jeliču . Asa iz rokava namreč, nogometaša, ki lahko v kateremkoli trenutku s klopi vstopi na igrišče in spremeni potek srečanja. Tretji strelec vijoličastih v letošnjem prvenstvu je bil letos eden ključnih koščkov v mozaiku moštva, ki je osmič osvojilo naslov državnega prvaka: "Pred začetkom prvenstva sem pričakoval dobre predstave in dobro uvrstitev, kaj takšnega pa zagotovo ne. Smo pa zato vsi skupaj toliko bolj veseli. Maribor si to zasluži." Triindvajsetletni napadalec Maribora je letos kot rezervist dosegel sedem zadetkov, kar pet od teh pa je bilo ključnih za osvajanje novih prvenstvenih točk. Nekateri nogometaši se težko sprijaznijo s čakanjem priložnosti z rezervne klopi, a to Jeliču ni delalo težav: "Ni se bilo težko privaditi. Vsi se poskušamo dokazovati skozi treninge in tekme, tako sem se tudi jaz dokazoval skozi svojo vlogo. Niti malo nisem razočaran, saj sem s svojimi predstavami tako kot vsi igralci pripomogel k osvojitvi naslova in sem nepopisno vesel."

Jelič se je hitro privadil na vlogo "jokerja" s klopi. © Saša Despot

 
Jelič se je v letošnji sezoni specializiral za doseganje zadetkov v ključnih trenutkih. Ko se je srečanje lomilo, je dokazal svoje kakovosti in poskrbel za navdušenje najzvestejših privržencev nogometašev iz mesta ob Dravi: "Ob takšnih navijačih je nedvomno težko ohraniti trezno glavo, a nam je to uspelo, ko je bilo najbolj potrebno, in zasluženo smo osvojili naslov." V 31. kolu je v izdihljajih tekme proti Domžalam ugnal Dejana Nemca in Mariborčanom prinesel eno ključnih zmag v boju za naslov prvaka. Na presenečenje vseh prisotnih v Ljudskem vrtu pa se zadetka ni veselil. "Imam svoje osebne razloge, ki pa zdaj niso pomembni. Važno je, da se tako gledalci kot mi veselimo osmega naslova prvaka," je po proslavi za osvojitev naslova državnih prvakov za zurnal24. si povedal hitronogi napadalec.

Osemnajsto nogometno prvenstvo v samostojni Sloveniji je zdaj končano, vijoličasti pa se bodo prek kvalifikacij za Ligo prvakov poskušali prebiti tja, kjer so nekoč že nastopali. "Osvojitev naslova je bil prvi korak, drugi, ki nas zdaj čaka, pa so kvalifikacije za nastop v Ligi prvakov. Ne smemo pozabiti, da je za nami dolgo prvenstvo. Zdaj si bomo privoščili dva tedna počitka, nato pa trdo poprijeli za delo," se Jelič ozira proti nastopanju v kvalifikacijah za nastop v najmočnejšem nogometnem klubskem tekmovanju. Jelič je enkrat že zapustil Maribor in se preselil v Turčijo , a tam ni zdržal prav dolgo in hitro se je vrnil v matični klub. Ga danes še kaj mika tujina? "S pogodbo sem vezan na Maribor, tako da ne razmišljam o ničemer drugem," je za konec povedal mariborski as iz rokava.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.