Šport > Nogomet
1457 ogledov

Minister udriha po Ronaldu, odprta preiskava

Vincenzo Spadafora Epa Vincenzo Spadafora na teniškem turnirju v Rimu.
Na Apeninskem polotoku se dogaja medijski spopad med politikom in športnim zvezdnikom.

Cristiano Ronaldo še vedno ne more nastopati, potem ko je bil pozitiven na covid-19. Portugalec je v Torinu, a za Juventus ne igra vse od reprezentančne akcije, na kateri se je okužil.

Prav vrnitev z zbora izbrane vrste Portugalske pa je sedaj v Italiji predmet spotike. Tamkajšnji minister za mladino in šport Vincenzo Spadafora je v preteklih dneh večkrat kritiziral Ronaldo postopanje, nogometaš pa mu je javno odgovarjal in pojasnjeval okoliščine. Minister je zatrdil, da okuženi zevzdnik ne bi smel vstopiti v Italijo.

Cristiano Ronaldo Sprememba Šport Ronaldo ni več takšen, je to posledica koronavirusa?

"Spoštoval sem protokol za zajezitev virusa. Nisem ga prekršil," je prek Instagrama takrat odgovoril Cristiano. "S Portugalske sem se vrnil, potem ko smo z mojo ekipo preučili vse postopke. V Italijo sem priletel v reševalnem letalu (na fotografiji spodaj) in nisem imel nobenega kontakta z zunanjim svetom. Tako je ostalo tudi v Torinu."

reševalno letalo | Avtor: Epa Epa

Spadafora je Ronaldove besede označil za arogantne in še naprej dvomil v zakonitost njegove vrnitve. Zdaj je šel še korak dlje, saj je obelodanil začetek preiskave proti Ronaldu.

"Cristiano ni spoštoval protokola. V državnem tožilstvu so sprožili preiskavo, da bi to dokazali," je Spadafora v nedeljo dejal za Rai Tre.

"Virus nas je naučil, da ni izjem. Vsi moramo spoštovati pravila. Razumem potrebe ljudi, toda edina rešitev je to, da smo odgovorni in da ostajamo doma," je dodal minister.

cristiiano ronaldo Koronavirus Šport Cristiano še enkrat pozitiven, izpušča Barcelono

Ronaldo je prd dvema tednoma odigral dve tekmi za Portugalsko - prijateljsko proti Španiji in v okviru Lige narodov proti Franciji. Pozitiven test je oddal po srečanju v Parizu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice