Šport > Nogomet
193 ogledov

Mladi slovenski trener podobno uspešen kot Kek

Simon Rožman Saša Despot
Dosežki na prvih 50 tekmah skoraj enaki.

Matjaž Kek je v svojem obdobju na klopi hrvaškega prvoligaša Rijeke postal velik ljubljenec navijačev, med drugim jim je prinesel tudi prvi državni naslov. Sedanji selektor Slovenije je že v času svojega vodenja reškega kluba v Rijeko kot sodelavca vabil Simona Rožmana, ta pa je kasneje na klop sedel kot glavni trener. Oba Slovenca sta sicer kariero v klubu odprla na zelo podoben način.

Rožman je ob gostujoči zmagi z 2:1 proti Hajduku odvodil svojo 50. tekmo pri Rijeki. V tem obdobju je ob osvojeni hrvaški pokalni lovoriki zbral 28 zmag, šest remijev in 16 porazov, kar bi pretvorjeno v točke zneslo 90 točk. Le eno več je na svojih prvih 50 dvobojih na klopi kluba osvojil Kek za 25 zmag, 16 remijev in devet porazov.

Mladi slovenski strateg je sedanjo vlogo prevzel pred 442 dnevi. "Slovencu ni bilo lahko. V Rijeko je prišel na priporočilo rojaka Keka, ki je v klubu zapustil veliko sled. Ni bilo lahko skočiti tudi v čevlje Igorja Bišćana, ki so ga nogometaši imeli radi, a je moral oditi zaradi pritiska navijaške skupine Armada. Lastnik kluba Damir Mišković se je zavedal, da je nesmiselno pričakovati enake rezultate kot v Kekovem obdobju, saj je proračun kluba nekajkrat manjši, a če pogledamo številke, je učinek podoben tistemu Matjaža Keka," so zapisali pri 24sata.hr.

Simon Rožman Intervju Šport Rožman: Kultura do športa večja na Hrvaškem, nasvet dobim tudi pri prodajalki

Rijeka je v minuli sezoni osvojila tretje mesto v hrvaškem prvenstvu, v tej pa zaigrala tudi v skupinskem delu Evropske lige.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice