Šport > Nogomet
2017 ogledov

Mladi zvezdnik pri vsega 24 letih zaradi težav s srcem končal kariero

Enock Mwepu Profimedia
Potem ko je po prestopu na Otok navdušil s svojimi predstavami v Premier ligi, je bil komaj 24-letni zambijski reprezentant prisiljen predčasno končati kariero zaradi hudih težav s srcem.

Ljubitelji angleškega klubskega nogometa so uspeli zelo dobro spoznati odličnega vezista Brighton & Hove Albiona, Enocka Mwepua, ki je prejšnjo sezono okrepil otoškega prvoligaša iz vrst Red Bull Salzburga za 23 milijonov evrov ter pustil izjemen vtis.

Zaradi težav z boleznijo in številnimi poškodbami je po prihodu na angleško obalo od lanskega poletja dalje za "galebe" zaigral na vsega 27 tekmah, na katerih pa je uspel doseči tri zadetke (eden je bil razglašen za najlepši Brightonov zadetek sezone) ter ob odličnih predstavah postati eden ljubljencev tamkajšnjih navijačev, katere je navdušil predvsem s svojo energijo in borbeno igro.

Kljub komaj 24 letom je uspel zbrati tudi že 23 reprezentančnih nastopov in 6 zadetkov ter se izboriti za status kapetana zambijske reprezentance, kateri bi zagotovo poveljeval še leta, če ne bi ravno na poti na reprezentančno akcijo nenadoma začutil slabost, zaradi katere so ga poslali na nadaljnje preiskave.

Čez nekaj dni pa je zambijski in otoški nogomet pretresla novica, ki jo je razkril njegov delodajalec Brighton... Mwepu zaradi težav s srcem končuje nogometno kariero.

"Če želi nadaljevati s tekmovalnim nogometom, Mwepuju grozi velika nevarnost srčnega zastoja," so sporočili iz kluba, medtem ko je nogometaš dodal: "Nekatere sanje se morajo končati, sam pa moram na žalost objaviti, da bom po zdravniškem nasvetu obesil športne copate na klin. To vseeno ni konec mojega nogometa, saj nameravam na nek način ostati vključen v ta šport," je zaključil odlični Zambijec.

Mwepu je sicer začel svojo kariero v rodni Zambiji, a ga je že pri 19 letih v svoje vrste zvabil avstrijski velikan Red Bull Salzburg. Po enoletni posoji pri Lieferingu se je uspel izboriti za prvo postavo rdečih bikov, za katere je nastopal in navduševal tudi v ligi prvakov, vse skupaj pa je za klub iz Solnograškega zbral 119 nastopov in 18 zadetkov ter se v vseh štirih sezonah okitil z naslovom državnega prvaka, katerim je dodal še tri osvojene avstrijske pokale, preden si je s svojimi odličnimi predstavami prislužil prestop na Otok.

Komentarjev 1
  • Avatar pantani
    pantani 20:25 10.oktober 2022.

    Cepivo deluje,pa to!!!

Sorodne novice