Šport > Nogomet
3350 ogledov

Nogometni zvezdnik nevede že odigral svojo zadnjo tekmo v karieri

Franck Ribery Epa
Po poročanju francoskih medijev naj bi legendarni Franck Ribery že odigral svojo poslednjo tekmo v karieri.

Nekdanji francoski nogometni reprezentant Franck Ribery, ki je največji pečat pustil v vrstah bavarskega velikana iz Münchna Bayerna, naj bi že odigral svojo zadnjo profesionalno tekmo.

Kot je danes na svojih spletnih straneh objavil francoski L'Equipe, je vezist končal kariero zaradi težav s kolenom. Ne da bi vedel, je tako 39-letni Ribery že odigral zadnjo tekmo v svoji karieri, in sicer 14. avgusta za Salernitano proti Romi, so zapisali pri L'Equipe.

Franck Ribery | Avtor: Epa Epa

V drugem polčasu tekme se je poškodoval oziroma obnovil poškodbo kolena. Zdravniške napovedi niso obetavne, Ribery trpi za bolečinami v obeh kolenih, obeta se mu operativni poseg, kar pomeni konec igralske kariere, navajajo.

Kot napovedujejo pri francoskem časniku, bo Ribery do konca sezone ostal v Salernu kot ambasador Salernitane, s katero se kot igralec pripravlja na sporazumno prekinitev pogodbe. Salernitana trenutno zaseda 14. mesto v serie A.

Ribery je po koncu sezone 2018/19, po 12 sezonah, zapustil nemški Bayern, s katerim je osvojil 23 lovorik (ima še eno lovoriko z Marseillem in Galatasarayem), ter se kot prost igralec avgusta istega leta pridružil Fiorentini, septembra lani je nato presenetljivo postal še član Salernitane.

Franck Ribery | Avtor: Epa Epa

Igral je tudi za Marseille, Galatasaray, Metz, Brest in Boulogne, v dresu galskih petelinov je zbral 81 nastopov in dosegel 16 golov ter bil član prve postave, ko je Francija izgubila v finalu svetovnega prvenstva leta 2006.

Slovel je po svoji  hitrosti, energiji, tehnični podkovanosti in natančnih podajah. Tekom igranja za Bayern je veljal za enega najboljših nogometašev na svetu, legendarni Zinedine Zidane pa je poimenoval kar za "dragulja francoskega nogometa".

Leta 2013 je bil ob Lionelu Messiju in Cristianu Ronaldu nominiran celo za nagrado Zlata žoga, katero prejme najboljši nogometaš na svetu. Istega leta ga je Uefa razglasila za najboljšega evropskega nogometaša.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice