Šport > Nogomet
256 ogledov

Mnogi so poskusili, a niso uspeli. On je!

Aybol Abiken Reševalni pas/Twitter
Včasih se športnikom uresničijo sanje. Zadnji cikel Lige narodov je prinesel enega takšnih trenutkov.

V sredo so se končali obračuni v skupinskem delu nogometne Lige narodov. Nekateri so dosegli svoje cilje, drugi so doživeli razočaranje. Med slednje sodi tudi ekipa Kazahstana, a eden od njegovih reprezentantov si bo letošnji november vseeno zapomnil za vedno.

Škandalozno Šport Blamaža epskih razsežnosti: "Nemčija se sramuje do kosti!"

V 5. kolu skupine C4 je Kazahstan gostoval v Tirani. Domača Albanija je odlično začela in že v 24. minuti povedla z 2:0. Kazahstanci so morali začeti s sredine igrišča.

In nato se je zgodilo. Takoj po izvajanju sredine je po kratki podaji soigralca s prvim dotikom proti golu sprožil Aybol Abiken. Poskusil je z udarcem, ki so se ga na tekmah različnih nivojev poslužili že številni nogometaši, skoraj vedno brez uspeha.

A 24-letni Abiken je nameril odlično. Močan strel je letel v visokem loku in pristal v golu. Izkušeni vratar Etrit Berisha, ki si kruh že dolgo služi v Italiji, je reagiral prepozno in moral žogo skrušeno pobrati iz svoje mreže.

Abiken, sicer nogometaš Kairata iz Almatyja, je doslej zbral le šest nastopov za izbrano vrsto, na stadionu Air Albania pa je zabil svoj prvi reprezentančni gol.

Kazahstan je srečanje proti Albaniji sicer izgubil (3:1), nato pa doma klonil še proti Litvi (1:2) in izpadel iz lige C. Albanija je osvojila prvo mesto in se preselila v ligo B.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice