Šport > Nogomet
155 ogledov

Mura blizu skoka na vrh, a...

Mura Profimedia
Nogometaši Mure in Brava so se v 33. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 2:2 (2:0).

Muraši so pred nedeljskim večnim derbijem med ljubljansko Olimpijo in Mariborom ostali na tretjem mestu po neodločenem izidu proti Bravu. Varovanci Anteja Šimundže so po polčasu vodili z 2:0 in tako imeli izjemno priložnost, da se po točkah izenačijo z vodilno Olimpijo, na koncu pa se je Bravo zaradi neprevidnosti domačih v kazenskem prostoru vrnil in odnesel točko iz Fazanerije.

Črno-beli so že v četrti minuti povedli, potem ko je z dolgo podajo Žan Karničnik zaposlil Stanišo Mandića, ki je žogo tudi z malce pomoči Igorja Vekića z desne strani poslal v ljubljansko mrežo.

Sobočani so takoj po zadetku znova zapretili, a se niso izkazali pri zadnjih podajah, strel od daleč Luke Bobičanca pa je zgrešil cilj. Bravo je sicer nekajkrat poskušal s streli, a je bila obramba Mure v 17. minuti dvakrat na mestu in blokirala poskusa Mustafe Nukića in Roka Maherja, v 41. minuti pa je bil s prostega strela nenatančen še Mitja Križan.

Dvoboj je večinoma potekal med obema kazenskima prostoroma, Ljubljančani pa nikakor niso uspeli priti do zrelih priložnosti. Na drugi strani je Mura še pred polčasom povišala vodstvo, znova pa se je izkazal Mandić. Dobro je spremljal dogajanje na zelenici in izkoristil neprevidno podajo Vanje Drkušića v osrčje lastne obrambe. Mandić je nato z roba kazenskega prostora z natančnim lobom še drugič premagal Vekića.

Staniša Mandić | Avtor: Profimedia Profimedia

V drugem delu je bil že takoj po pisku sodnika Borošaka nekoliko prekratek pred vrati Mure Martin Kramarič, v 54. minuti pa je Kai Cipot z zahtevnim volejem ogrel dlani Vekića. V 60. minuti je za las s 25 metrov vrata zgrešil Bobičanec.

V 63. minuti je Cipot nespametno za dres vlekel Davida Brekala v kazenskem prostoru, enajstmetrovko pa je zanesljivo izkoristil Nukić. Mladi Cipot bi se kaj kmalu oddolžil za storjeno napako, a je minuto kasneje njegov strel ubranil Vekić.

V nadaljevanju je bilo veliko raztrgane igre, Bravo pa nikakor ni uspel priti do izrazitejših priložnosti za izenačenje. Nekoliko nevarnejša je bila Mura, ki pa številnih prekinitev in podaj v kazenski prostor tekmeca ni uspela izkoristiti. So pa eno redkih po podaji s kota izkoristili varovanci Dejana Grabića. Podajo rezervista Nina Žuglja je z visokim skokom povsem neoviran z glavo na vrata Matka Obradovića preusmeril Brekalo.

V 90. minuti je imel lepo priložnost za zmago domačih Klemen Pucko, a je njegov strel z leve strani ubranil Vekić za delitev točk v Fazaneriji.

Prvaki kljub zmagi ostajajo predzadnji

Celjska zasedba je v Sežani dosegla deveto zmago v tej sezoni, a ostaja na predzadnjem mestu v 10-članski PLTS. Osmouvrščenemu Aluminiju, ki bo v nedeljo gostoval v Kopru, se je približala na točko zaostanka, medtem ko je domača ekipa po 15. porazu zadržala sedmo mesto.

Nogometaši iz mesta grofov so sijajno odprli obračun na Krasu in že v osmi minuti unovčili svojo prvo priložnost. Po kombinirani akciji celotnega napada je domači vratar Arian Rener najprej ubranil močan strel Ivana Božiča z 12 metrov, odbitek pa je v mrežo pospravil Matic Vrbanec za 0:1.

Matic Vrbanec | Avtor: Profimedia Profimedia

Celjani so po zadetem golu zaigrali preudarno in popolnoma nadzorovali Sežančane, ki so imeli jalovo terensko premoč in bili tudi malenkostno več pri žogi, zavoljo organizirane igre gostov pa v prvem polčasu niso izpeljali nobene nevarne akcije.

Na drugi strani so izbranci gostujočega trenerja Agrona Šalje, ki je konec prejšnjega meseca na trenerskem položaju zamenjal Čeha Jirija Jarošika, v 29. minuti znova zagrozili, po prodoru Vrbanca z desne strani in njegovi povratni podaji pa je nevarnost pred svojimi vrati pravočasno preprečil Klemen Nemanič.

V prvem polčasu bledi gostitelji so prvo nevarno akcijo uprizorili v 50. minuti, po je bil po kotu z leve strani v skoku najvišji Nemanič, do tedaj povsem nezaposleni gostujoči vratar Matjaž Rozman pa je njegov strel ubranil. Le šest minut kasneje so gostitelji zahtevali 11-metrovko, potem ko je žoga v roko zadela Jona Šporna, a je glavni sodnik Roman Glažar le zamahnil z roko in zahteval nadaljevanje igre.

V nadaljevanju je bila jalova pobuda na strani domačih nogometašev, gostujoči pa so se spretno in učinkovito branili. Še najbolj vroče je bilo pred celjskimi vrati v 74. minuti, ko je po kotu z desne strani Antonio Azinović žogo podaljšal do Antoina Makoumbouja, a je ta slabo zadel žogo po strelu z glavo.

V sodnikovem podaljšku je Denis Kouao prodrl po desni strani in poslal oster predložek v celjski kazenski prostor, a je bil Rozman zbran in dobro postavljen.

Prva liga TS, 33. kolo:

Tabor Sežana : Celje  0:1 (0:1)
Vrbanec 8.

Mura : Bravo  2:2 (2:0)
Mandić 4., 42.; Nukić 63./11-m, Brekalo 86.

Nedelja:
Gorica - Domžale
Olimpija - Maribor
Koper - Aluminij

Lestvica:
 1. Olimpija Ljubljana 32 16 10  6  44:26  58
 2. Maribor            32 15 11  6  57:38  56
 3. Mura               33 15 11  7  44:25  56
 4. Domžale            32 13 12  7  47:34  51
 5. Koper              32 11  9 12  39:45  42
 6. Bravo              33  9 14 10  35:35  41
 7. CB24 Tabor Sežana  33 11  7 15  37:41  40
 8. Aluminij           32  8 11 13  24:40  35
 9. Celje              33  9  7 17  28:40  34
10. Gorica             32  5  8 19  21:52  23
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice