Šport > Nogomet
1060 ogledov

Olimpija se potaplja, obeta se nora končnica prvenstva!

NK Domžale Olimpija PLTS NK Domžale/Twitter
V sredo sta bili v Domžalah in Murski Soboti na sporedu pomembni tekmi 32. kola elitne slovenske nogometne lige.

Nogometaši Domžal so na svojem stadionu premagali vodilno Olimpijo (2:0), ta ima tako pred večnim derbijem le še dve točki naskoka pred Mariborom in tri pred Muro. Domžale so četrte, za Ljubljančani zaostajajo za sedem točk.

Domžalčani so niz neporaženosti v ligi podaljšali na pet tekem, na domači zelenici pa ne poznajo poraza že od konca novembra. Z zmago proti tekmecu iz soseščine in vodilni ekipi prvenstva so trenerju Dejanu Djuranoviću podarili lepo darilo za 53. rojstni dan. Na drugi strani so Ljubljančani še tretjo tekmo zapovrstjo brez zmage, kar ni najboljša popotnica za prihajajoči večni derbi z Mariborom.

Domžalčani, ki so med vsemi prvoligaši v najboljši formi v zadnjem času, so svoj del repertoarja ponudili tudi v prvem polčasu proti vodilni Olimpiji. Ta je sicer prva zagrozila v 10. minuti, ko je Nino Pungaršek od daleč žogo poslal malo čez gol, toda domači nogometaši so dvakrat zatresli mrežo tekmeca.

V 29. minuti je Slobodan Vuk v kazenskem prostoru prišel do strela, žogo je slabo brcnil, a je ta vseeno zadela Vitalijsa Maksimenka, spremenila smer in presenetila Žigo Freliha za 1:0. V 38. minuti pa je prednost podvojil Arnel Jakupović, ki je z glavo unovčil podajo Svena Šoštariča Kariča z leve strani. Malce pred koncem polčasa pa je pri Domžalah s prostega strela poskusil še Senijad Ibričić, a je bil za malo zgrešil cilj.

Ljubljančani pa so ob tem imeli še več skrbi, sprožila niti niti enega strela v okvir vrat, za nameček pa je moral Goran Stanković že v prvem polčasu zamenjati poškodovana Antonia Delameo Mlinarja in Matica Finka.

V 48. minuti so imeli gostje lepo priložnost za zmanjšanje zaostanka, a je Andrés Vombergar pred golom slabo zadel žogo, tako da je ta zletela mimo vrat. Natančneje je meril Eric Boakye v 54. minuti, a je bil strel z glavo prešibak. V 60. minuti je Jakupović poskusil s strelom od daleč, toda Frelih v ljubljanskih vratih tudi ni imel veliko dela. Ga je imel pa več Ajdin Mulalić v 69. minuti, ko je dobro posredoval po Boakyejevem strelu z 20 metrov.

V 85. minuti so zagrozili Domžalčani prek Daria Kolobarića in nato še Benjamina Markuša, prvič je dobro posredoval Frelih, drugič pa ljubljanski branilci, tako da je ostalo pri 2:0. Tako je bilo tudi po poskusu Damjana Vukliševića z glavo v sodniškem dodatku, spet je bil na mestu Frelih.

Jan Repas SNL Šport Po napaki sodnikov sledil preobrat v Mariboru

NŠ Mura FC Koper PLTS | Avtor: sobotainfo.com/Jure Banfi sobotainfo.com/Jure Banfi

Nogometaši soboške Mure so v Fazaneriji po preobratu premagali Koper (2:1) in se spet vmešali v boj za sam vrh lestvice.

Sobočani, ki so pogrešali kaznovana Jana Gorenca in Žana Karničnika, so prišli do tretje zaporedne zmage, čeprav je bil Koper predvsem v prvem polčasu malce boljši tekmec. Mura tako za drugouvrščenim Mariborom zaostaja za točko. Primorska zasedba ostaja peta.

Ekipi sta bili v prve pol ure kar previdni, nekaj več obetavnih poskusov so pokazali Koprčani, ki pa tako kot na drugi strani Sobočani niso ogrozili tekmečevega vratarja. V 42. minuti pa so bili domači blizu vodstvu, saj je Luka Bobičanec streljal z 20 metrov, žoga pa je oplazila prečko.

Je bil pa na drugi strani nato natančnejši prvi strelec lige Nardin Mulahusejnović, ki je - sicer obkrožen z neodločnimi branilci - prišel do strela z desne strani v kazenskem prostoru in žogo z diagonalnim strelom poslal mimo Matka Obradovića za 1:0 in svoj 13. gol sezone.

Ivica Guberac je bil prvi, ki je zagrozil v drugem polčasu, potem ko je v 48. minuti malce z desne streljal ob bližnji vratnici, vendar je bil Obradović pripravljen. V koprskem kazenskem prostoru je bilo nekoliko bolj vroče v 56. minuti, a po kotu ni prišlo do pravega zaključnega strela oziroma je Stefan Stevanović pravočasno razčistil nevarnost.

Tri minute pozneje je Mulahusejnović z nenatančnim strelom končal novo koprsko akcijo, v 63. minuti pa so domači izenačili, Bobičanec je izvrstno podal z leve strani v kazenski prostor, kjer je neoviran z glavo zadel Staniša Mandić. Takoj zatem se je na drugi strani Matej Palčič namesto za strel iz bližine odločil za podajo, ki pa ni našla pravega naslovnika, v 71. je moral znova posredovati Murin vratar po strelu z glavo.

Pozneje je dvakrat neuspešno streljal še Bobičanec, v 87. minuti pa je Tomi Horvat zadel za zmago domačih, potem ko je močno sprožil z dobrih 20 metrov.

Anfield Premier League Šport Tribune ne bodo več samevale

Prva liga TS, 32. kolo:

Domžale - Olimpija 2:0 (2:0)
Maksimenko 29./ag, Jakupović 38.

Mura - Koper 2:1 (0:1)
Mandić 63., Horvat 87.; Mulahusejnović 44.

Maribor - Tabor Sežana 2:1 (0:1)
Mlakar 52./11m, Repas 62.; Briški 23.

Bravo - Celje 2:0 (0:0)
Križan 68., Kramarič 81.

ČETRTEK:
Aluminij - Gorica

LESTVICA:
1. Olimpija Ljubljana 58
2. Maribor 56
3. Mura 55
4. Domžale 51
5. Koper 42
6. Bravo Ljubljana 40
7. Tabor Sežana 40
8. Aluminij Kidričevo 32 (-1)
9. Celje 31
10. Gorica 23 (-1)

(+/-) - št. odigranih tekem glede na ligaške tekmece

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice