Šport > Nogomet
140 ogledov

Na Oblakovem dvorišču bo pravico delil Slovenec

aleksander čeferin Epa
V španski prestolnici se bosta za prestižno lovoriko lige prvakov udarila Liverpool in Tottenham.

Madridski stadion Wanda Metropolitano bo drevi ob 21. uri gostil finale lige prvakov, najuglednejšega evropskega klubskega nogometnega tekmovanja. Finalista prihajata iz iste lige, to sta angleška Tottenham in Liverpool. Da bo na igrišču vse potekalo po pravilih, bodo skrbeli slovenski sodniki na čelu z glavnim Damirjem Skomino.

Tottenhamov preboj v finale je za marsikoga presenečenje, da pa se je tam znašel petkratni evropski prvak Liverpool, pa niti ne, nenazadnje je v njem igral že lani, ko je izgubil proti Realu iz Madrida.

Tottenham je v domači ligi dvakrat izgubil proti Liverpoolu, a trener Mauricio Pochettino, ki bo najbrž imel na voljo tudi Harryja Kana, meni, da tisto ne bo nič vplivalo. Njegov kolega na Liverpoolovi klopi Jürgen Klopp bo zagotovo moral igrati brez Nabyja Keitaja.

Za Kloppa bo sicer to četrti evropski finale, leta 2013 je bil finalist lige prvakov z Borrusio Dortmund, lani z Liverpoolom, leta 2016 pa je z Liverpoolom izgubil finale evropske lige.

Posebno mesto bo v Madridu imela tudi Slovenija. Predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin bo zmagovalcem podelil 73,5 centimetra visok in 7,5 kilograma težak pokal, že pred tem pa bodo red na igrišču vzpostavljali slovenski sodniki. Glavni bo prvič v finalu lige prvakov Skomina, pomagala mu bosta Jure Praprotnik in Robert Vukan.

Stadion Wanda Metropolitano je od sezone 2017/2018 dom Atlético Madrida, katerega član je slovenski čuvaj mreže Jan Oblak.

wanda metropolitano | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice