Šport > Nogomet
55 ogledov

Nagec zasenčil zmago Cityja

Luis Suarez naj bi z rasističnimi zmerljivkami napadel Patrica Evraja
1/14
EPA
Manchester United je dobil derbi proti Liverpoolu in v velikem slogu odprl 25. kolo Premier League (2:1). Prvo ime tekme je bil, žal, spet napadalec Redsov Luis Suárez, ki se pred tekmo ni želel rokovati s kapetanom Uniteda Patriceom Evrajem. Manchester City je v nedeljo v gosteh z 0:1 odpravil Aston Villo, svojih pet minut stave pa je dobil tudi pogumni mladenič.

Manchester City je na vrhu lestvice Premier League mestnim tekmecem iz vrst Manchester Uniteda znova pobegnil za dve točki. Sinje modri so pomembne tri točke vknjižili na gostovanju pri Aston Villi, ki so jo odpravili z 1:0.

Domači so obračun začeli zelo previdno, bolj kot ne so bili usmerjeni v obrambo, na svoje priložnosti pa so prežali predvsem iz protinapadov. Gostje iz Manchestera so tako v napadu imeli kar nekaj težav, odločilni trenutek srečanja pa se je zgodil v 64. minuti.  City je imel na voljo kot, po odbiti žogi pa se je na pravem mestu znašel branilec Joelon Lescott in v polno zadel iz neposredne bližine. Domači bi lahko izenačili v sodnikovem podaljšku, a se je obakrat izkazal Joe Hart.

 

Derbi visoke napetosti Unitedu: sramota Suáreza

Wayne Rooney je z dvema hitrima goloma na začetku drugega polčasa pognal Manchester United proti zmagi nad Liverpoolom in vrhu Premier League. Urugvajski napadalec Luis Suárez se je na Old Trafford vrnil prvič po oktobrski ligaški tekmi na Anfieldu, na kateri je z rasističnimi opazkami zmerjal Unitedovega kapetana Patricea Evraja, zaradi česar je moral po odločitvi angleške nogometne zveze počivati osem tekem.

Pričakovanja o vroči tekmi so se uresničila še pred prvim sodnikovim žvižgom. Suárez kljub drugačnim napovedim ni stisnil roke Evraja in ga med rokovanjem obeh ekip povsem ignoriral, Evra ga je nato skupaj z vratarjem Davidom de Geo razjarjen prijel in odrinil, Urugvajec pa je mirno odkorakal naprej in se popolnoma nemoteno rokoval z vsemi preostalimi nogometaši Uniteda, samo Rio Ferdinand ga je zavrnil.

Povračilo je sledilo že v prvem napadu, ko je Ferdinand s komolcem startal na Južnoameričana, pridružil pa se mu je še kapetan Evra, ki je bolj kot Suáreza poškodoval kar lastnega soigralca. Po kratki prekinitvi se je tekma nadaljevala in do prve prave priložnosti je prišel Liverpool - branilec Glen Johnson je prodrl po desnem krilu in si žogo pripravil na strel z levico, a za las zgrešil daljšo vratnico De Gee.

Okrog dvajsete minute je prvič resneje zapretil tudi United, ko je Rafael da Silva izkoristil podajo Antonia Valencie in poizkušal s podobnim strelom kot nekaj minut Johnson, a je vratar Pepe Reina kljub moteči prisotnosti Dannyja Welbecka njegov poizkus brez težav ujel. Najlepša priložnost se je 15 minut pred koncem polčasa ponudila Paulu Scholesu, ki je podajo Ryana Giggsa iz neposredne bližine z glavo preusmeril točno v Reino. Polčas se je zaključil s pobegom Suáreza, ki ga je z izvrstnim posredovanjem v zadnjem hipu ustavil Ferdinand.

manchester united liverpool rooney | Avtor: EPA EPA

Težave v tunelu, mat Uniteda v dveh Rooney-potezah

Mirno ni bilo niti ob odhodu v slačilnice, saj naj bi po poročanju Sky Sports Evra skušal govoriti s Suárezom, po vmešavanju Martina Škrtela pa je situacija ušla nadzoru. V prerivanju več nogometašev so sodelovali tudi reditelji in policisti, obe moštvi pa sta po petih minutah le odšli v obe slačilnici. Še en v nizu incidentov je očitno bolj podžgal United, ki je v zgolj petih minutah drugega polčasa povsem šokirali Liverpoolčane.

Rooney je ostal povsem sam na drugi vratnici in zadel po podaji iz kota v 47. minuti, navdušujoči Valencia pa je le dobri dve minuti kasneje ukradel žogo Jayju Spearingu in v prostor poslal angleškega reprezentanta, ki je matiral Reino s strelom med nogami za svoj drugi gol popoldneva - 2:0. Rooney bi svoj hat-trick praktično moral zaključiti v 59. minuti, ko je Scholes med nogami mojstrsko spustil podajo z desnega boka, a je Rooney s kakšnih enajstih metrov s "špico" streljal daleč mimo vrat Liverpoola.

Tega ni bilo v scenariju: gol Suáreza

United je brez večjih težav nadziral potek srečanja, trener gostov Kenny Dalglish pa je obupnega Stewarta Downinga in nerazpoloženega Spearinga pol ure pred koncem zamenjal s Craigom Bellamyjem in Andyjem Carrollom. Praktično od nikoder so Redsi našli priključek, ko je glavni sovražnik Old Trafforda, Suárez, najprej priboril prosti strel Liverpoolu, nato pa izkoristil nerodno posredovanje Ferdinanda po podaji Charlieja Adama in iz neposredne bližine znižal izid. Liverpool je napadal do zadnjih sekund, ko je moral De Gea izpod prečke izbiti izvrsten strel Johnsona, Suárez pa je z glavo iz neposredne bližine streljal preko gola, a je bil tako ali tako v prepovedanem položaju.

Angleška liga, 25. kolo:

Manchester United : Liverpool 2:1 (0:0)
Rooney (47, 50); Suárez (80)

Blackburn : QPR 3:2 (3:0)
Yakubu (15), Nzonzi (23), Onuoha (45/a. g.); Mackie (71, 90)

Bolton : Wigan 1:2 (0:1)
Davies (67); Caldwell (43), McArthur (76)

Everton : Chelsea 2:0 (1:0)
Pienaar (5), Stracqualursi (71)

Fulham : Stoke City 2:1 (2:0)
Pogrebnjak (16), Sörensen (28/a. g.); Shawcross (78)

Sunderland : Arsenal 1:2 (0:0)
McClean (70); Ramsey (75), Henry (90)

Swansea City : Norwich City 2:3 (1:0)
Graham (23, 87/11-m); Holt (47, 63), Pilkington (51)

Tottenham Hotspur : Newcastle United 5:0 (4:0)
Assou-Ekotto (4), Saha (6, 20), Kranjčar (34), Adebayor (65)

Wolverhampton Wanderers : West Bromwich Albion 1:5 (1:1)
Fletcher (45); Odemwingie (34, 77, 88), Olsson (64), Andrews (85)

Aston Villa : Manchester City 0:1 (0:0)
Lescott (63)


Komentarjev 4
  • Merkava4 02:33 12.februar 2012.

    Ne kapiram kaj vse nabijate Suarezu??? Odigral je zelo solidno, če nekomu ne da roke mu je pač ne da, halooo!! Tudi Čelsijev Ivanovič je poslal Donovana v božjo mater, ko ga je ta porinil v panoje...Ferguson pa naj se ...prikaži več raje briga z svoje, ne da vtika klun v druge klube...

  • JackD 18:48 11.februar 2012.

    Upam, a si bo Fergie ogledal tale posnetek: http://www.youtube.com/watch?v=Gh2GklvY7eQ&feature;=player_embeddedČe bi bil Človek, ki z enako kritiko gleda nasprotnike in svoje igralce, bi se potem Evraju bržčas zahvalil za sodelovanje. Ampak Evra bo s tem samo postal trajni kapetan. ...prikaži več Fergie ima za svoje kapetane tako najraje izmečke (Cantona, Keane, Evra..)

  • Tin Soršak 16:41 11.februar 2012.

    Men se tut zdi bol sramota Evraja ko se je tak ko petelin na koncu šopiru. Ne rečem pošteno so zmagali sam Evra je pa res podn od igralca, pa ne pravim da je Suarez angel ampak po tem česar ...prikaži več ga je obtožil Evra mu tudi jaz ne bi dav roke.