Šport > Nogomet
420 ogledov

Najprej izločili Koper, zdaj izpisali nogometno zgodovino

FC Vaduz Epa
Vaduz je spisal novo poglavje nogometne zgodovine.

Nogometaši Vaduza, ki so julija v kvalifikacijah za konferenčno ligo izločili slovenskega predstavnika Koper, so spisali novo poglavje evropske nogometne zgodovine. S četrtkovo zmago na Dunaju proti Rapidu so postali prva ekipa iz Lihtenštajna, ki se je prebila v skupinski del katerega od evropskih tekmovanj.

Po remiju na domačem terenu (1:1) je tekmo na Dunaju pred več kot 15.000 gledalci v 22. minuti odločil Tunahan Cicek. Kasneje so se igralci Vaduza, ki nastopajo v drugi švicarski ligi, uspešno branili do zadnjega sodnikovega žvižga.

FC Vaduz | Avtor: Epa Epa

Prvič v zgodovini bo v žrebu tako tudi klub iz Lihtenštajna. Da so se za to sicer borili, niso pa s tem resno računali, pa je priznal tudi nogometaš Kristijan Dobras: "V slačilnici pravzaprav nihče ni vedel, kaj se je res zgodilo. Ko smo se pred tem pogovarjali, da bi bila uvrstitev v skupinski del res 'cool', smo se vsi smejali. A to je nogomet, obstajajo čudeži, outsiderjem lahko uspe in nam je."

Ob Rapidu in Kopru je Vaduz v kvalifikacijah v seriji presenečenj izločil tudi turški Konyaspor. Bolj prepričan je v zaslužen uspeh zato trener Alessandro Mangiarratti: "Če nasprotnike izločimo po dveh tekmah, ne moremo govoriti o sreči. Zdaj se moramo na novo organizirati v klubu. Ampak to so lepe težave. Vesel sem tudi za naše mestece in državico."

FC Vaduz | Avtor: Epa Epa

In še o realnih razmerah. Klub ima na tekmah švicarske druge lige okrog 1000 gledalcev, čeprav jih stadion sprejme slabih 8.000. Zdaj nogometaši pravijo, jih bo morda še nekaj deset več.

Klub je sicer nekaj let igral tudi v najmočnejši švicarski ligi, a je izpadel ob koncu sezone 2020/21 v nižji rang tekmovanja. Lansko sezono je končal na četrtem mestu v drugi najmočnejši švicarski ligi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice