Šport > Nogomet
11021 ogledov

Je to najbolj nora enajstmetrovka vseh časov? Portugalec šokiral svet!

Jardel Reševalni pas/Twitter
Nova tehnika izvedbe enajstmetrovke z "zamrznitvijo" je postala pravi hit.

Ko smo že verjeli, da smo videli vse možne načine izvedbe enajstmetrovk, smo minule dni dobili odgovor, da se še kako motimo. Nekateri nogometaši si namreč vzamejo neverjeten zalet, nekateri po žogi udarijo kar z mesta, nekateri med tekom cepetajo, medtem ko jih čedalje več pred izvedbo rahlo poskoči in rahlo zadrži udarec, dokler vratar ne krene v eno izmed strani. Toda Portugalec Jardel je šokiral svet z do sedaj še nikoli videno tehniko.

Slednji je bil namreč osrednji lik tekme 3. kola portugalske druge lige med Feirensejem in Leixoesom, ki se je končala z rezultatom 1:1. Feirense se je namreč znašel v zaostanku, nato pa si je v 65. minuti izboril enajstmetrovko. Jardel je vzel žogo v svoje roke, si jo namestil na belo točko, dvignil desno nogo ter... zmrznil? Nad žogo je tako stal kakšnih pet sekund, sodnik in nogometaši so vse skupaj začudeno gledali, preden je Portugalec končno udaril po žogi ter zadel za izenačenje.

Enajstmetrovka je bila regularna, saj se ni napadalec zaletel proti žogi ter pri tem vmes postal, kar ni dovoljeno (a sodniki vseeno prepogosto to tolerirajo), temveč je bil zgolj ves čas v enaki poziciji. Seveda prav tako ni predpisano, kakšen zalet si morajo nogometaši vzeti, tako da tudi s tega vidika ni napravil ničesar prepovedanega. Jardel je tako iznašel novo tehniko, ki je povsem po predpisih, a ni vedno učinkovita...

V 96. minuti je bila namreč Feirenseju dodeljena nova enajstmetrovka in Jardel je dobil priložnost, da svoji ekipi pribori vse tri točke. Jardel je ponovno "zmrznil", čakal nekaj sekund, nato pa udaril po golu, a je vratar tokrat prebral njegovo namero. Jardelu tako ni uspelo postati junak tekme, je pa zato s svojim norim stilom postal junak socialnih omrežij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice