Šport > Nogomet
713 ogledov

Navijači Barce šokirani, saga dobila velik preobrat! Krepijo se tudi Angleži

Bruno Fernandes Profimedia
Manchester United je potrdil dogovor s Sportingom glede Bruna Fernandesa ter šokiral navijače Barcelone, ki so zvezdnika že videli v dresu Blaugrane.

Angleški nogometni velikan Manchester United je potrdil, da se je dogovoril za prestop portugalskega reprezentančnega vezista Bruna Fernandesa iz lizbonskega Sportinga, ki ga je pred dnevi okrepil slovenski napadalec Andraž Šporar.

Kot so pojasnili pri Unitedu, Fernandesa od dokončnega podpisa pogodbe čaka le še zdravniški pregled in uskladitev pogojev z igralcem.

Prestop kapetana Sportinga Bruna Fernandesa k Unitedu se sicer vleče že precej časa, med drugim so številni mediji poročali, da naj bi si ga v svojih vrstah želela tudi Barcelona, ki bi ga sprva do konca sezone posodila Valencii.

A očitno iz tega ne bo nič in bo Fernandes prestopil na Old Trafford za pet let in pol ter začetno odškodnino v višini 55 milijonov evrov. Ta bi lahko z dodatki narasla tudi približno 80 milijonov evrov.

Petindvajsetletni vezist je sicer pred Sportingom igral še za Novaro, Udinese in Sampdorio.

 

Bergwijn podpisal za Tottenham

Angleški nogometni prvoligaš Tottenham je danes objavil podpis pogodbe z nizozemskim reprezentantom Stevenom Bergwijnom, ki se je Londončanom pridružil iz domačega PSV Eindhovna. Za zdaj uradna vrednost prestopa še ni znana, britanski mediji pa ocenjujejo, da je prestop 22-letnika vreden 32 milijonov evrov.

Steven Bergwijn | Avtor: Profimedia Profimedia

Bergwijn je s Tottenhamom podpisal pogodbo do leta 2025, na hrbtu pa bo nosil številko 23. Nizozemec je tako postal druga stalna Tottenhamova okrepitev prestopnega roka po Argentincu Giovaniju Lo Celsu, ki je že pred tem igral za Londončane kot posojen nogometaš.

Lanski finalisti lige prvakov, ki so letos v angleškem prvenstvu premier league šele na šestem mestu, računajo, da bo Bergwijn zapolnil vrzel po poškodbi Harryja Kana.

 

Kapetan Slavie v West Ham

Češki nogometaš Tomaš Souček bo kariero nadaljeval pri angleškem prvoligašu West Hamu. Kot je sporočil njegov dosedanji klub Slavia Praga, bo njihov kapetan do konca sezone pri trenutno 17. ekipi premier lige igral kot posojen nogometaš, potem pa ga bodo Angleži odkupili, a le, če se bodo obdržali v elitni konkurenci. Posel, ki je na Češkem veljal za prestop leta, sta Slavia in West Ham danes vendarle dokončala.

Petindvajsetletni vezist Tomaš Souček se bo do konca sezone za skoraj pet milijonov evrov preselil k West Hamu. Če bo ta ekipa uspešna v boju za obstanek v premier ligi, pa bosta kluba izvedla še drugi del posla - odkupna klavzula za igralca sicer znaša nekaj več kot 15 milijonov evrov. Prestop bi tako skupaj z bonusi presegel 20 milijonov evrov, s čimer bi Souček postal najdražji češki nogometaš na poti v tujino. Doslej ima rekord Tomaš Rosicky, ki se je leta 2001 iz Sparte preselil v Dortmund za 19,9 milijona evrov.

"Podpisano. Žalost in veselje obenem. 4,5 plus 16,2 plus dodatki. Pogrešali bomo Tomaša kot nogometaša, kapetana in človeka. Težko ga bo nadomestiti, toda za Slavio in češki nogomet je to izvrstna reklama," je v tvitu prestop potrdil lastnik kluba Jaroslav Tvrdik.

Souček je v tej sezoni za Slavio dosegel tri gole na 18 tekmah. Za češko reprezentanco, ki bo v zaključnem delu letošnjega evropskega prvenstva igrala v skupini z Anglijo, pa je doslej zbral 25 nastopov.

 

Majer dobil soigralca v Lecceju

Italijanski nogometni prvoligaš Lecce, katerega član je tudi Slovenec Žan Majer, si je od tekmeca iz elitne italijanske lige Udineseja do konca sezone izposodil češkega vezista Antonina Baraka, so potrdili v klubu.

Barak pri Udineseju ni veliko igral zbral je le osem nastopov. Sicer pa je za Češko odigral 12 tekem. Lecce je trenutno na 17. mestu med 20 prvoligaši, Udinese pa 14.

 

Sežančanom bo spomladi pomagal litovski napadalec

Slovenski nogometni prvoligaš Tabor iz Sežane je pripeljal tretjo okrepitev v zimskem prestopnem roku. To je postal 27-letni litovski napadalec Karolis Lakžemis, ki ga je Kraševcem do konca sezone posodil hrvaški prvoligaš Istra 1961, so sporočili iz sežanskega kolektiva.

Laukžemis, ki je jeseni dosegel le en zadetek za puljsko ekipo, je sicer tudi litovski reprezentant, doslej je za izbrano vrsto zbral deset nastopov.

Tabor je po jesenskem delu Prve lige Telekom Slovenije na osmem mestu, ima dve točki prednosti pred predzadnjim Bravom in zaostaja za 23 za vodilno Olimpijo.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice