Šport > Nogomet
1007 ogledov

Navijači uspeli sprovocirati enega najuspešnejših nogometnih trenerjev

Unai Emery Reševalni pas/Twitter
Unaia Emeryja so uspeli z eno prošnjo pripraviti do tega, da je navijačem pokazal sredinca.

Ekipi Villarreala in Southamptona sta v Angliji odigrali še eno izmed zadnjih pripravljalnih tekem pred začetkom nove nogometne sezone.

To je tudi pomenilo, da se je v Anglijo vrnil eden najuspešnejših trenerjev zadnjih let, Unai Emery, ki pa se tekom svojega delovanja v Angliji ni proslavil in je omenjeno obdobje veljalo za enega bolj sušnih v njegovi karieri.

Unai Emery | Avtor: Profimedia Profimedia

In po tekmi, katero je njegov Villarreal po zadetkih Yeremija Pina in Gerarda Morena dobil z 2:1, je bil glavna zvezda prav nekdanji trener Arsenala, katerega so otoški navijači uspeli vreči iz tira.

Emery je namreč tekom svojega delovanja v Angliji, ko je sezono in pol vodil Arsenal, angleški javnosti ostal v spominu, kako je na tiskovnih konferencah napačno izgovarjal pozdrav "dober večer".

Ko je tako po tekmi pred avtobusom Emery podpisoval avtograme, so ga Southamptonovi navijači prosili, če lahko za njih izgovori "good ebening".

Emery se je ob nenavadni prošnji sprva nasmejal, ko pa so na njegov račun poletele "pohvale", da je opravil zelo dobro delo z Arsenalom, je navijačem preprosto pokazal sredinca.

Unai Emery sicer velja za enega najboljših trenerjev tega tisočletja, potem ko mu je uspel neverjeten niz, ko je s svojo Sevillo kar trikrat zapored osvojil Evropsko ligo, katero je kasneje osvojil tudi z Villarrealom, preden je slednjega v minuli sezoni popeljal vse do polfinala Lige prvakov.

Glede na to, da je tudi tekom svojega delovanja pri PSG-u osvojil državno prvenstvo, dva francoska pokala, ligaška pokala in superpokala, je bilo resnično ravno obdobje pri Arsenalu najbolj sušno, saj je ostal brez lovorike, potem ko ga je v finalu Evropske lige premagal Chelsea. A angleški navijači so si ga vseeno dobro zapomnili. Če ne drugega, po besedah "good ebening".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice