Šport > Nogomet
1264 ogledov

Nekdanji zvezdnik srbskega nogometa težko bolan

siniša mihajlović
Siniša Mihajlović se je moral posloviti s klopi italijanskega prvoligaša.

Petdesetletni Siniša Mihajlović bo moral prekiniti trenersko kariero in se posvetiti zdravljenju težke bolezni so zapisali v današnji izdaji italijanskega športnega časopisa Corriere dello Sport. Za zdaj druge podrobnosti niso znane, Mihajlović pa je ob 16.30 napovedal novinarsko konferenco.

Dolgoletni član srbske reprezentance, ki naj bi se po nasvetu zdravnikov odločil za odstop s svojega položaja in se posvetil 'agresivnemu zdravljenju bolezni', je na začetku leta prevzel vodenje Bologne in jo nato rešil pred izpadom iz Serie A. V klubu so mu ponudili triletno podaljšanje pogodbe, v kratkem času pa je postal ljubljenec navijačev na stadionu Renato Dall'Ara.

Bologno je sicer vodil že pred desetimi leti, sedel pa je še na klopeh Fiorentine, Sampdorie, Milana, Sportinga in Torina, leto in pol pa je bil tudi srbski selektor(2012-2013).

Kot igralec se je najprej izkazal v dresu Crvene zvezde, nato pa imel odlično kariero kot vezist in branilec v Italiji, kjer je igral za Romo, Sampdorio, Lazio in Inter. Nekaj časa je slovel kot eden najboljših izvajalcev prostih strelov na svetu. Za nekdanjo Jugoslavijo in Srbijo je v 12 letih odigral 63 tekem in dosegel 10 zadetkov.

Nastopil je tudi na sloviti tekmi evropskega prvenstva 2000 proti Sloveniji, ko je prejel rdeči karton. Njegovi soigralci so nato izničili prednost Slovenije s 3:0 in prišli do remija 3:3.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice