Šport > Nogomet
1117 ogledov

Nemogoče! Nekdanji zvezdnik Barcelone in Milana naj bi okrepil hrvaški Dinamo

Maxi Lopez Instagram
Precej neverjetno zveni, da naj bi nekdanji zvezdnik Barcelone in Dinama okrepil prav zagrebški Dinamo, a po poročanju tujih medijev naj bi se zgodilo prav to.

Maximiliano Gastón López, bolj znan kot Maxi López, je 35-letni argentinski nogometaš, ki je v svoji karieri igral za nogometne velikane, kot sta Barcelona in Milan, sedaj pa naj bi bil po pisanju brazilskih medijev Fox Sports in Istoe na poti proti Maksimiru, kamor naj bi se napotil zaradi želje po igranju Lige prvakov.

O isti stvari se je razpisal tudi priznani italijanski novinar ter "insider" Gianluca Di Marzio, ki je to novico delil preko svojega Twitter profila. Po njegovih besedah naj bi se v boj za Argentinčev podpis podal tudi italijanski drugoligaš Crotone.

Maxi Lopez | Avtor: Profimedia Profimedia

V tem prestopnem roku smo bili že priča številnim nevsakdanjim prestopom, tako da se niti selitev Lópeza v Zagreb ne zdi popolnoma nemogoča. Maxi je namreč od konca prejšnje sezone in izteka pogodbe pri brazilskem Vasco da Gami prost igralec.

V svoji bogati karieri je branil barve številnih klubov, zagotovo pa mu je najbolj v spominu ostalo igranje za Barcelono v času legendarnega Ronaldinha, Carlesa Puyola in ostalih zvezdnikov. V sezoni 2005/2006 je celo osvojil Ligo prvakov. Kot kaže pa si je ponovno zaželel prav tega tekmovanja, saj naj bi bil po pisanju medijev, ki so si blizu z njegovim bivšim klubom, Vasco da Gamo, edina prepreka do uresničitve prestopa norveški Rosneborg, katerega morajo Modri izločiti, da bi se uvrstili v skupinski del najelitnejšega klubskega tekmovanja.

Maxi Lopez Puyol Larsson Valdes Barcelona Arsenal Liga prvakov finale Pariz | Avtor: EPA EPA

López je sicer svojo kariero začel pri slovitem River Plateju, leta 2005 pa se je za 6,5 milijonov evrov preselil na Camp Nou. Tam se ni naigral in je bil po sezoni predvsem sedenja na klopi poslan v Mallorco na posojo, ko pa se je ta iztekla, ga je katalonski velikan prodal v Rusijo FC Moskvi. Po izteku ruske epizode se je Maxi odpravil v Italijo, kjer je igral do leta 2018, ko je okrepil Vasco da Gamo. V tem času je nosil dres Catanie, Milana, Sampdorie, Chieva, Torina in Udineseja.

 

Afera z Wando Naro in Icardijem

 

Maxi López pa je tekom svoje kariere še bolj kot s svojimi zadetki polnil vrstice različnih časnikov zaradi afere, v kateri sta glavno vlogo odigrala njegova bivša žena, slovita Wanda Nara, ter izjemni Argentinec Mauro Icardi. Maxi je bil namreč z Wando Naro poročen od leta 2008 do 2013, ko se je v njun zakon vpletel Lópezov najboljši prijatelj ter tedanji soigralec, Mauro Icardi, kateri se je z Maxijevo nekdanjo ženo poročil po vsega nekaj tednih po njuni ločitvi.

Odnos s svojo nekdanjo ljubeznijo ter najboljšim prijateljem je opisal v enem izmed intervjujev:

"Nič ni ostalo od najinega odnosa. Pogovarjava se zgolj preko odvetnikov. Mauro? Nekega dne bo morda razumel težo svojih dejanj. Na rojstnem dnevu mojega sina mu je vzel telefon ter mu ga poklopil. Kakšna oseba naredi kaj takega? Kako bi lahko imeli kakšen dialog s tako osebo?"

Maxi Lopez Icardi Sampdoria Inter Serie A Italija liga prvenstvo | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Na trenutni odnos med obema nekdanjima prijateljema kaže tudi dogodek pred tekmo Serie A v letu 2014, ko se López ni hotel rokovati z Icardijem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice