Šport > Nogomet
4451 ogledov

Neverjetno, kako se je osmešil Haaland! Liverpool do prve lovorike sezone

Erling Braut Haaland Profimedia
Liverpool je premagal Manchester City in osvojil angleški superpokal.

Nogometaši Liverpoola so zmagovalci jubilejnega 100. angleškega superpokala (Community Shield). Zmagovalci angleškega pokala (FA Cup) so v Leicestru premagali prvaka angleškega prvenstva (Premier League) Manchester City s 3:1 (1:0).

Za Liverpool je to 16. tovrstni naslov, prvi po šestnajstih letih, Manchester City, ki je lani izgubil proti Leicestru, pa ostaja pri šestih superpokalnih lovorikah. Zadnja dva naslova je osvojil 2018 in 2019.

Liverpool | Avtor: Profimedia Profimedia

Glavna okrepitev Manchester Cityja Erling Braut Haaland ni bila toliko v ospredju, Liverpoolov glavni novinec Darwin Nunez pa je imel večjo vlogo. Za Liverpool so v polno zadeli Trent Alexander-Arnold (21.), Mohamed Salah iz enajstmetrovke (83.) in Nunez (94.), za City pa je bil natančen Julian Alvarez (70.).

Je pa zato Haaland poskrbel za najbolj komičen trenutek tekme. Norveškega zvezdnika sta sicer Joel Matip in Virgil van Dijk povsem zaustavila, a je vseeno ob samem koncu tekme prišel do velike priložnosti, v kateri pa se je pošteno osmešil.

Manchester City je v tem trenutku sicer že izgubljal s 3:1, tekla pa je zadnja minuta sodnikovega podaljška, tako da tudi Norvežanov zadetek ne bi spremenil zmagovalca, a vseeno ni nihče pričakoval, da bo nogometaš, ki je tako blestel v dresu Borussie in Salzburga, s petih metrov zgrešil povsem prazen gol.

Vratar Liverpoola Adrian je namreč uspel strel Phila Fodena zgolj odbiti, žoga pa se je odbila naravnost do Haalanda, ki je imel na petih metrih od gola pred seboj le ležečega Adriana. Toda Norvežan ni uspel žoge poslati v prazno mrežo, temveč jo je od prečke poslal visoko preko gola.

Za trenerja Liverpoola Jürgena Kloppa je bil sicer to zadnji naslov, ki mu je manjkal v zbirki na čelu angleškega velikana. Premier League je osvojil 2019/20, FA Cup 2021/22, ligaški pokal 2021/22, evropsko ligo prvakov 2018/19, evropski superpokal 2019, svetovno klubsko prvenstvo pa 2019.

Komentarjev 1
  • Jennifer_Land 12:38 31.julij 2022.

    Google je za vsak dan spletnega dela od doma plačal od 400 do 800 dolarjev. V prvem mesecu sem od Googla doma prejel 21.758 $ in 29.467 $ zadnje plače za 3 ure dela na dan...glej več informacij ............>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐬𝐡𝐝𝐨𝐰.𝐂𝐨𝐦

Sorodne novice