Šport > Nogomet
644 ogledov

Niko Kovač se vrača v Nemčijo, prevzema nekdanjega prvaka

Niko Kovač Profimedia
Kovač je novi trener Wolfsburga.

Hrvat Niko Kovač bo s 1. julijem postal trener Wolfsburga, nemška tiskovna agencija dpa povzema časnik Wolfsburger Allgemeine Zeitung. Časnika Kicker in Bild pa dodajata, da bo v mestu s sedežem dolgoletnega sponzorja Volkswagna ostal vsaj do konca sezone 2024/25.

Po poročanju nemških medijev je imel Kovač tudi ponudbo svojega domačega kluba Herthe BSC iz Berlina ter Borussie Mönchengladbach, 50-letni trener pa naj bi si želel predvsem ponudb iz Anglije.

Kovač, nekdanj vrhunski nogometaš, kasneje pa trener Eintracht Frankfurta, Bayern Münchna in AS Monaca, naj bi nakazoval, da ima Wolfsburg v bližnji prihodnosti velike načrte. Jasno je, da ima klub izjemne pogoje za delo, glavni pokrovitelj pa je tudi v času pandemije covida-19 ostal stabilen partner.

Kovač bo zamenjal Floriana Kohfeldta, ki ni zadovoljil klubskih ambicij. Za Wolfsburgom je namreč po lanski uvrstitvi v Ligo prvakov zelo slaba sezona, katero je v nemškem prvenstvu končal šele na 12. mestu.

"Vsak trener da vedno vse od sebe. Zase lahko rečem to, da sem bil vse življenje zelo marljiv in to sem iz aktivnega nogometa prenesel tudi v trenerski posel," pa je o svojem delu povedal Kovač, ki pravi, da je treba nogometaše motivirati in podpirati, obenem pa jih razvijati in od njih zahtevati maksimum, ločnica v pristopu pa je včasih zelo tenka.

Kovač je bil tudi selektor Hrvaške, ki jo je leta 2014 popeljal na SP, zdaj pa se po dveh letih in pol vrača v Nemčijo, kjer bo prevzel vodenje prvaka iz leta 2009, pri katerem upajo, da bo Kovač vsaj približno ponovil svoje dosežke, potem ko je z Eintrachtom osvojil nemški pokal, z Bayernom pa prvenstvo, pokal in superpokal.

Pomočnik Nike Kovača bo prav tako kot pri večini dosedanjih ekip njegov brat in nekdaj odlični nogometaš Robert Kovač.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice