Šport > Nogomet
354 ogledov

Nizozemski as najavil konec kariere

Robin van Persie
Nizozemski nogometni zvezdnik Robin van Persie je naznanil, da bo po letošnji sezoni končal 18 let dolgo profesionalno kariero.

"Leteči Holandec" se je odločil, da je po 18 letih čas za pristanek. Robin van Persie je v intervjuju za nizozemski AD izjavil, da bo po koncu letošnje sezone obesil kopačke na klin.

35-letni Nizozemec se je pozimi vrnil v Feyenoord, klub za katerega je debitiral z rosnimi 17 leti. Zelo mladega ga je nato odkril Arsene Wenger, ki ga je pri 21 letih pripeljal v Arsenal, kjer je preživel večji del svoje bogate kariere. V dresu Topničarjev je nastopil na 280 tekmah, na katerih je zabil 132 zadetkov, zbral 55 asistenc ter se lahko pohvalil z dvema osvojenima FA pokaloma in enim superpokalom.

Robin van Persie | Avtor: Profimedia Profimedia

Toda po osmih sezonah preživetih na severu Londona se je Nizozemec preselil v Manchester, kjer je okrepil tamkajšnji United, kar mu navijači Arsenala niso nikoli oprostili.

V premierni sezoni v dresu Uniteda je van Persie osvojil svoj edini premierligaški naslov, ki ga je pred tem osem let v dresu Arsenala neuspešno lovil. Pri Rdečih vragih je preživel tri sezone, kjer je na 105 tekmah zabil 58 zadetkov ter zbral 21 asistenc, premierligaškemu naslovu pa dodal še en superpokal.

Robin van Persie | Avtor: Profimedia Profimedia

Po enajstih letih na Otoku se je van Persie odločil za avanturo v Turčiji, tekom katere ni uspel osvojiti noben lovorike več. V dresu Fenerbahčeja je na 87 tekmah zabil 36 zadetkov ter zbral 7 asistenc.

Robin van Persie | Avtor: Profimedia Profimedia

Letos pozimi pa se je odločil, da je čas za vrnitev domov v svoj Feyenoord, saj v nogometu preprosto ni več užival.

"Nisem želel končati svoje nogometne kariere nezadovoljen. Zato sem se vrnil v Feyenoord, da lahko ponovno uživam v nogometu. Tu sem osvojil še en pokal (Nizozemski pokal op. p.), toda to ni merilo, če je moja vrnitev uspešna, ali ne. Želim vrniti klubu za vse, kar so mi dali. Želim s svojimi izkušnjami pomagati soigralcem," je izjavil Nizozemec.

Robin van Persie | Avtor: Profimedia Profimedia

"Leteči Holandec" je v dresu nizozemske reprezentance nastopil na petih velikih tekmovanjih, najbolj pa si bo zapomnil Svetovno prvenstvo v Južni Afriki 2010, ko je postal podprvak, ter Svetovno prvenstvo v Braziliji 2014, ko so Tulipani osvojili tretje mesto. Za Nizozemsko je v 102 nastopih dosegel 50 zadetkov.

Robin van Persie | Avtor: Profimedia Profimedia

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice