Šport > Nogomet
37 ogledov

Oblak: “Maribor z lahkoto naprej!"

Branko Oblak Boštjan Tacol
Olimpija in Koper v četrtek igrata prvi evropski tekmi sezone 2011/12. Njun nekdanji trener Branko Oblak je za Žurnal24 ocenil možnosti, ki jih imata kluba na začetku poti v Evropski ligi. Največje možnosti za napredovanje je vseeno pripisal Mariboru. “Z lahkoto bodo šli naprej,” je povedal.

Olimpija bo v četrtek gostovala pri starih znancih Širokem Brijegu, kateremu lani niso zabili niti gola: “Olimpije nisem gledal in ne vem, kako je igrala proti Partizanu. Bilo bi 'fajn', če bi šli naprej, vprašanje pa je, če bodo spet kakšne igrice, tako kot lani,” je na zadnji medsebojni obračun spomnil Oblak.

“Ogledal si bom eno tekmo, da vidim te nove igralce, ampak v gosteh, ne v Stožicah,” je nekdanji slovenski selektor še potrdil bojkot domačih tekem. Pohvalil je sicer prihod športnega direktorja Milenka Ačimovića, saj morajo nogomet voditi nekdanji igralci, ne pa diletanti, kot se je izrazil. “Koper? Imajo vse možnosti, saj imajo dobro ekipo,” je dejal o možnostih Primorcev, ki jih na Bonifiki čaka Šahtar Karaganda.

Zahovič ima rad levičarje

Precej bolj optimističen je bil Oblak o možnostih Maribora, saj Štajerce v kvalifikacijah za Ligo prvakov čez več kot dva tedna čaka mnogo lažji nasprotnik. “Maribor sem si ogledal in izgledajo v redu. Mislim, da bodo šli z lahkoto skozi, potem pa je že malce težje,” je povedal.

Vijoličasti bodo po uspehu z Josipom Iličićem na novo evropsko pot krenili z novim levičarjem, nekdanjim Oblakovim varovancem Agimom Ibraimijem: “To je povsem drugačen igralec. Zdaj se igra z veliko podajami, on pa rad igra sam. Je sicer perspektiven, mlad levičar. Zahovič ima rad levičarje, a Ibraimi igra po svoje.”

Komentarjev 3
  • jurij 10:13 28.junij 2011.

    Itak bodo vsi izpadli že v prvem kolu - z lahkoto.

  • MK 09:07 28.junij 2011.

    Zakaj minus? GOR PIŠE: Njun nekdanji trener Branko Oblak je za Žurnal24 ocenil možnosti...Vsi trenerji NK Maribor od njegovih začetkov: Andrija Pflander, Vladimir Šimunič, Jože Kirbiš, Milorad Kašanin, Vladimir Šimunič, Kemal Omeragič, Ivan Djalma Markovič, Šemso Kajtaz, Zorko ...prikaži več Hlavač, Predrag Džekič, Vojislav Simeunovič, Alfonz Horvatič, Rajko Raševič, Ivan Djalma Markovič, Zlatko Papec, Tomislav Prosen, Vojislav Simeunovič, Zorko Hlavač, Vinko Donko, Djordje Grubišič, Vojislav Simeunovič, Marin Bloudek, Branko Horjak, Marin Bloudek, Branko Horjak, Željko Fundak, Janez Zavrl, Zvonko Breber, Bojan Prašnikar, Matjaž Kek, Ivo Šušak in Darko Milanič.

  • MK 08:21 28.junij 2011.

    Ne vem, če je Oblak bil kdaj trener Maribora. Glede na to, da je najbolj osovražena oseba v Mariboru pomojem ne. Žurnalovci nazaj na FDV!