Šport > Nogomet
2904 ogledov

Kar je preveč, je preveč: "Francija, prenehaj jokati!"

Profimedia
Podporniki argentinske reprezentance so odgovorili na zahtevo po ponovitvi finala SP.

Po spletu je zaokrožila peticija z naslovom "Francija, prenehaj jokati" kot odgovor na francosko zahtevo po ponovitvi finalnega obračuna z Argentino, v katerem so se južnoameriški nogometaši po streljanju enajstmetrovk dokopali do prvega naslova svetovnega prvaka po letu 1986, tretjega skupno (1978, 1986, 2022).

Avtor peticije je argentinski navijač Valentin Gomez, ki je naveličan francoskega pritoževanja nad razpletom finala v Katarju.

Francozov v finalu z Argentinci ni mogel odrešiti niti hat-trick Kyliana Mbappeja, po porazu pa so na dan prišle številne polemike, s katerimi poskušajo galski petelini izpodbijati razplet tekme.

Francije Mbappe | Avtor: Epa Epa

Francozi med drugim trdijo, da je bil drugi zadetek Lionela Messija, s katerim je Argentina povedla s 3:2, dosežen na neregularen način, saj sta bila v času zadetka znotraj polja še dva rezervna nogometaša.

Na udaru se je znašel tudi argentinski vratar Emiliano Martinez, zaradi katerega je francoska zveza sprožila več postopkov pri pristojnih organih Mednarodne nogometne zveze (Fifa).

Nemalo pripomb se je nanašalo tudi na poljskega sodnika Szymona Marciniaka, čigar domnevno pristransko sojenje naj bi bilo posledica tega, da "se je prodal".

Martinez Messi Hude kritike Šport Padajo težke besede: "Ti si največje govno v nogometu"

Pritiski francoskega nogometnega vodstva, novinarjev in javnosti so načeli potrpljenje argentinskih navijačev, ki Franciji polagajo na srce, naj se zadovolji z vlogo svetovnega podprvaka.

"Odkar smo osvojili svetovno prvenstvo, se Francozi neprestano pritožujejo in jokajo. Nočejo se sprijazniti s tem, da je Argentina svetovni prvak. Namen peticije je, da Francije preneha jokati in sprejme, da je Messi najboljši nogometaš vse časov," je povedal Gomez, avtor peticije, ki je v samo nekaj urah presegla 65.000 podpisov, do objave tega članka pa je prizadevanja argentinskega navijača podprlo že skoraj 700.000 ljudi.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice