Šport > Nogomet
5004 ogledov

Peleja je sram, zato ne zapušča hiše

Pele Epa
Legendarni nogometaš ne more hoditi brez pomoči.

Legendarni brazilski nogometaš Pele, ki je star 79 let, po sinovih besedah ne zapušča prebivališča, ker ga je sram zaradi zdravstvenih težav. "Pomislite, on je kralj! Vedno je bil imozantna figura, zdaj pa ne more niti normalno hoditi," je o očetovih težavah za TV Globo spregovoril sin Edinho.

Pele je imel v minulem letu težave zaradi infekcije sečil, težave pa ima že dlje časa tudi s kolkom. Za hojo potrebuje hoduljo, v zadnjih javnih nastopih pa je uporabljal invalidski voziček.

"Sram ga je, ne želi iti ven, ne želi, da bi ga ljudje videli. Ne počne ničesar, kar bi ga spravilo iz hiše," je še dejal Edinho in zaključil: "Je precej krhek. Zamenjali so mu kolk, a njegova rehabilitacija ni bila idealna ali pravilna. Zato ima težave z mobilnostjo, kar je povzročilo depresivnost."

Edson Arantes do Nascimento, bolj znan sicer pod nadimkom Pele, je v svoji 21-letni karieri zabil 1.281 zadetkov na 1.363 tekmah. Odigral je 91 reprezentančnih dvobojev za Brazilijo in dosegel 77 golov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice