Šport > Nogomet
7175 ogledov

Odstranjen iz ekipe, ker je predebel. Zasluži milijon na minuto

Kalvin Phillips Profimedia
Tudi na mundialu se ni naigral.

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola je iz prvega moštva začasno odstranil angleškega reprezentanta Kalvina Phillipsa. Ta se tako ni znašel na seznamu za tekmo ligaškega pokala proti Liverpoolu.

Ligaški pokal Šport City po drami izločil branilca naslova Liverpool

Katalonec ni skrival razloga, zakaj se je nogometaš, ki ga je City v prestopnem roku pripeljal za 49 milijonov evrov, znašel na stranskem tiru.

"V kamp je prišel predebel in povsem izven forme. Niti ni bil v stanju za trening, ne vem zakaj. Ne bom računal nanj dokler se ne vrne v optimalno formo. Nisem ga popolnoma prečrtal, potrebujemo ga, ampak zaigral bo šele takrat, ko bo popolnoma pripravljen," je z iskrenim odgovorom novinarje presenetil trener sinjemodrih.

Phillips, ki je v zadnjih sezonah blestel pri Leeds Unitedu, se sicer po selitvi v Manchester ni naigral. V Premier League je v igro vstopil le na enem dvoboju, v ligi prvakov je zaigral dvakrat, v ligaškem pokalu pa enkrat, vselej je dvoboje začel na klopi za rezervne igralce. Skupno je v tej sezoni odigral le 54 minut. Trenutno je zanj City tako odštel le nekaj manj kot milijon na odigrano minuto.

Na mundialu v Katarju je nogometaš nastopil na dveh tekmah, prav tako je v igro vstopil s klopi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice