Šport > Nogomet
19 ogledov

Pjanić kot Totti; Benítez: "Enajstmetrovke ni bilo!"

Roma Napoli
1/24
EPA
Že v petek je bil na sporedu derbi kola, Roma je doma premagala Napoli (2:0) z dvema goloma Miralema Pjanića. V soboto AC Milan gosti Udinese, v nedeljo pa v Firence prihaja Juventus.

Moštvo iz prestolnice pod vodstvom novega trenerja Rudija Garcie igra v fantastični formi in je v tej sezoni na vseh tekmah zabeležilo zmago, tudi tokrat so na račun "sinov volkulje" odšle vse tri točke. Tudi Napoli je bil pred "sončnim derbijem" v dobri formi, trener Rafael Benítez je s svojo četo šestkrat zmagal in enkrat remiziral, edine točke je iz San Paola presenetljivo odnesel Sassuolo našega Jasmina Kurtića. Tokrat pa je Španec na klopi Neapeljčanov moral priznati poraz (2:0) in tako ima Juventus priložnost, da z zmago ali remijem v nedeljo pri Fiorentini Josipa Iličića skoči na drugo mesto lestvice.

Gostje so tekmo začeli brez v preteklih dneh rahlo poškodovanega Gonzala Higuaína, Argentinec je srečanje na Olimpicu začel na klopi. Njegov slavni rojak Diego Armando Maradona pa se je odzval povabilu "sinov volkulje" in je zasedel svoje mesto na tribuni. 

Pjanić kaznoval zapravljivost gostov

V dokaj previdnem uvodu v "sončni derbi" je bila bolj napadalno naravnana Roma, ki pa si vse do 15. minute ni ustvarila lepših priložnosti. Takrat je kot izvajal Francesco Totti, visoko je skočil Daniele de Rossi, dobro postavljeni Pepe Reina pa je žogo zanesljivo ujel. Le pol minute kasneje so "giallorossi" izvedli polprotinapad, Miralem Pjanić je na levi našel Gervinha, reprezentant Slonokoščene obale pa je pod pritiskom obrambe sprožil nenatančno s kakšnih 12 metrov oddaljenosti.

Pjanić Roma Napoli Serie A | Avtor: EPA EPA

Sredi prvega polčasa je nogometašem malce zavrela kri po drsečem startu Giandomenica Mesta nad Maiconom, toda strasti so se hitro umirile. Ta prekinitev je zmotila ritem Rome, ki je do tega trenutka dominirala, v drugi polovici prvega polčasa so Neapeljčani tako vzpostavili ravnotežje. Še ena slaba novica za domače je bila poškodba Tottija, ki mu je morala pomagati zdravniška služba. Klubska legenda je morala iz igre, nadomestil jo je napadalec Marco Borriello

V 35. minuti se je v "smrtni" priložnosti znašel Goran Pandev. Makedonec je po izvrstno izpeljanem protinapadu prišel povsem sam pred Morgana de Sanctisa, toda italijanski vratar je udarec zadržal, nevarnost pa je dokončno odpravil De Rossi. Roma je odgovorila z dvema nevarnima poskusoma z razdalje, toda v 44. minuti je bil Napoli spet zelo blizu vodstva. Lorenzo Insigne je odlično sprejel žogo na desni strani kazenskega prostora, vzdržal "duel", nato pa zadel vratnico. Kazen za dve zapravljeni izjemni priložnosti je prišla v drugi minuti sodnikovega dodatka. Po prekršku dobrih 20 metrov od gola je prosti strel izvrstno izvedel Pjanić, žogo poslal v desni zgornji kot gola Reine ter postavil izid polčasa.

Napoli krenil po remi, ostal praznih rok

Drugi polčas se je pričakovano začel z bolj agresivno igro mož v sinje-modri opremi, v 49. minuti je z razdalje močno po okroglem usnju udaril Gökhan Inler, švicarski reprezentant je zadel vratnico gola De Sanctisa, ki je sicer bil "na žogi". Na drugi strani je v 58. minuti močan predložek pred gol poslal Pjanić, De Rossi pa ni uspel preusmeriti žoge v mrežo z le nekaj metrov. Ofenziva Napolija se je nadaljevala in v 61. minuti se je še tretjič stresel domači okvir vrat, potem ko je z roba kazenskega prostora meril Marek Hamšik.

Gostje so puščali vse več prostora v obrambi, kar so domači s pridom izkoriščali. Najprej je levi bok prebil Maicon, a predložek Brazilca ni našel naslovnika. V 70. minuti pa je bilo srečanje praktično odločeno. Spet se je zgodil predložek z leve, pred golom je Paolo Cannavaro za dres povlekel Borriella in Roma je dobila enajstmetrovko. Gologlavi branilec je ob tem dobil tudi drugi rumeni karton in jezno odkorakal z zelenice. Zanesljiv izvajalec najstrožje kazni je bil Pjanić, ki je Reino poslal v napačno smer.

Vzdržali za rekord lige

Po podvojitvi vodstva je Roma "stopila na žogo" in sprva povsem umirila goste, v zadnjih minutah pa je Napoli le prišel do pobude, ki pa ni obrodila sadov.

Rimljani so z zmago ostali na vrhu lestvice, po osmih tekmah imajo še vedno popoln izkupiček, ob tem pa so varovanci Rudija Garcie dali 22 golov, prejeli pa le enega. Roma je prvič v svoji zgodovini prvenstvo začela z osmimi zmagami. Z le enim prejetim zadetkom na prvih osmih srečanjih so Rimljani izenačili tudi rekord Serie A.

Italijansko prvenstvo, 8. kolo:

Roma : Napoli 2:0 (1:0)
Pjanić (45, 71/11m)
RK: Cannavaro (70/Napoli)

Sobota ob 18.00:
Cagliari - Catania

Ob 20.45:
AC Milan - Udinese

Nedelja ob 12.30:
Atalanta - Lazio

Ob 15.00:
Fiorentina - Juventus
Genoa - Chievo
Hellas Verona - Parma
Livorno - Sampdoria
Sassuolo - Bologna

Ob 20.45:
Torino - Inter

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.