Šport > Nogomet
4955 ogledov

Po 10 letih spet na stadionu Juventusa, takšen je bil sprejem

Alessandro Del Piero Profimedia
Navijači Stare dame so le pričakali nekdanjega zvezdnika.

Na tekmi med Juventusom in Bologno se je po desetletju na stadionu Juventusa pojavil tudi legendarni Alessandro Del Piero. Ta je klub zapustil leta 2012, kasneje pa ni obiskoval tekem Stare dame. Razlog za to je bil prav slab razhod s klubom iz Torina, ki mu pred desetimi leti ni želel podaljšati pogodbe, zvezdnik pa je zato moral oditi.

Na dvoboju z Bologno je bil tokrat častni gost, iz lože pa je spremljal slabo predstavo Juventusa. Ta je osvojil le točko, v 95. minuti je poraz preprečil Dušan Vlahović.

Pred tekmo je uradni napovedovalec na stadionu sicer oznanil prisotnost Del Piera, tribune pa so eksplodirale od navdušenja, ko se je pojavil pred ložo.

Del Piero je skupno odigral 705 tekem za Juventus, dosegel je 290 zadetkov. Stari dami se je pridružil pred sezono 1993/94, ko je prestopil iz drugoligaša Padove, belo-črni dres je nato nosil skoraj 20 let. Kasneje je zaigral še za avstralski Sydney FC (48 tekem, 24 golov) in indijski Delhi Dynamos (10 tekem, 1 zadetek). Kariero je sklenil leta 2014.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice