Šport > Nogomet
928 ogledov

Po Barceloni poškodba enega ključnih igralcev tudi pri Realu

Dani Carvajal Profimedia
Carvajal zaradi mečne mišice na daljši prisilni počitek.

Španski nogometni velikan Real Madrid bo vsaj do konca leta moral igrati brez desnega bočnega branilca Danija Carvajala. Kot so sporočili iz kraljevega kluba, je 31-letnik na sobotni prvenstveni tekmi proti Granadi staknil poškodbo mečne mišice.

V klubu so potrdili poškodbo leve mečne mišice, niso pa razkrili časa okrevanja. So pa zato španski mediji namignili, da bo španski reprezentant počival vsaj en mesec.

Carvajal, ki je sicer otrok Real Madrida, je že leta eden ključnih členov madridskega velikana, za katerega je tekom kariere zbral skoraj 400 nastopov (392).

Dani Carvajal | Avtor: Profimedia Profimedia

V odlični formi igra tudi v letošnji sezoni, ko je že do decembra na vsega trinajstih tekmah dosegel dva zadetka v najmočnejši španski ligi ter tako izenačil svojo najbolj produktivno sezono v dresu Reala.

Prav tako je letos tudi že prispeval dve asistenci, odličnimi nastopi v dresu kraljevskega kluba pa si je zacementiral mesto tudi v udarni postavi izjemno močne španske reprezentance, za katero je v letošnjem letu nastopil na kar devetih tekmah.

Real Madrid sicer v domačem prvenstvu vodi pred presenečenjem sezone Girono po zaslugi boljše razlike v danih in prejetih zadetkih. Na tretjem mestu je Barcelona, ki se prav tako ubada s težavami s poškodbami. Ravno danes so se namreč španski mediji razpisali, da bo moral prvi vratar Marc-Andre ter Stegen najverjetneje celo na operacijo hrbta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice