Šport > Nogomet
12637 ogledov

Prerešetali avtobus prvoligaša! Nogometaši v kritičnem stanju!

Ifeanyi United Reševalni pas/Twitter
Grozljivi prizori prihajajo iz Nigerije.

Po poročanju svetovnih medijev, naj bi bila vsaj peterica nogometašev ter voznik avtobusa nigerijskega prvoligaša Ifeanyi Ubah v kritičnem stanju, potem ko so se znašli pod streli roparjev zamaskiranih v vojaške uniforme.

V trenutku napada je bil njihov avtobus nekje na tretjini njihove 822 kilometrov ter 14 ur dolge poti na gostovanje pri ekipi Jigawa Golden Stars.

Najnovejši napad se je pripetil na isti poti, na kateri je bil pred petimi leti napaden avtobus Kano Pillarsev, pri čemer je bilo prav tako pet njihovih nogometašev ranjenih iz strelnega orožja.

Nogometni klub Ifeanyi Ubah se je oglasil preko socialnega omrežja ter objavil fotografije ranjenih nogometašev ter poškodovanega avtobusa.

"Naše nogometaše ter člane strokovnega štaba so napadli oboroženi razbojniki v bližini križišča Kabba, nedaleč od Lokoje, na poti za Kano na tekmo z ekipo Jigawa Golden Stars."

Nigerijski klubi so sicer zaradi revščine prisiljeni v neverjetno dolga ter nevarna potovanja po zelo slabih in sumljivih cestah, na katerih so celo še večja nevarnost od prometnih nesreč tamkajšnji razbojniki.

To je bil namreč zgolj eden v nizu številnih napadov na športnike na nigerijskih cestah. V lanskem letu so bili na poti na pokalno tekmo napadeni Aba Warriors, medtem ko so bili pri Osun United napadeni na poti v prestolnico Lagos na prvenstveno tekmo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice