Šport > Nogomet
404 ogledov

Pri Muri tuj reprezentant, pri Mariboru član Dinama

Domantas Šimkus Profimedia
Nogometaši Mure in Maribora z novim soigralcem.

Nogometaše Mure je okrepil vezist Domantas Šimkus, litovski reprezentant, so sporočili iz kluba. K Muri 26-letnik prihaja kot prost igralec, pred tem je igral za izraelski Hapoel Kfar Sabo, azerbajdžanski Sabail ter litovska Žalgiris Vilnius in Atlantas Klaipedo. Pogodbo z Muro je sklenil do maja 2024.

V mlajših selekcijah je bil Šimkus tudi član danskega Aalborga, doslej je odigral tudi 24 tekem za člansko reprezentanco Litve, v mlajših selekcijah je zbral 41 nastopov.

"Vesel sem, da sem se pridružil Muri. O klubu sem slišal veliko lepega in dobrega. Podobno velja za navijače, ki so po tem, kar sem slišal, odlični. Obljubim, da bom tukaj dal vse od sebe, da bom garal na terenu in klubu pomagal do zastavljenih ciljev," je za spletno stran kluba dejal novi član Mure.

Novega soigralca naj bi kmalu dobili tudi Mariborčani, novi trener Damir Krznar je okrepitev poiskal v svojem nekdanjem klubu. Gre za člana zagrebškega Dinama Marka Tolića. "Marko je naša velika želja. Nič še ni uradno potrjeno, a upam, da bo prestop kmalu realiziran," je po remiju na tekmi s Celjem dejal Krznar.

Marko Tolić | Avtor: Profimedia Profimedia

Rok Kronaveter SNL Šport Maribor zapravil dva gola prednosti

Tolić v zadnjem času ni dobil prave priložnosti pri Dinamu, v tej sezoni je zbral le 56 minut, na zelenico je stopil na dveh tekmah. V dveh minulih sezonah je zbral 61 nastopov, večinoma je v igro vstopal s klopi, in zbral osem golov ter tri asistence.

Tolić naj bi za Maribor zaigral kot posojen nogometaš Dinama, njegov prihod pa se pričakuje po tekmi kvalifikacij za Ligo prvakov med Dinama z norveškim klubom Bodø/Glimt. Norvežani so prvi dvoboj doma dobili z 1:0.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice