Šport > Nogomet
37 ogledov

Real ukradel zmago na Kanarskih otokih

Sergio Ramos Las Palmas Real Madrid La Liga EPA
Na zadnji tekmi nedeljskega sporeda španskega prvenstva je Real Madrid v gosteh premagal Las Palmas (1:2).

Madridski Real je po zmagi na Kanarskih otokih ostal tretji, za vodilno Barcelono še naprej zaostaja za 12 točk, za mestnim tekmecem Atléticom pa osem. Madridani so se proti Las Palmasu predstavili v okrnjeni postavi, a so vseeno prišli do zmage.

Srečanje so sicer bolje začeli domači, ki pa nekaj obetavnih situacij niso uspeli spremeniti v zadetek. Na drugi strani je lepo priložnost zapravil Cristiano Ronaldo, v 23. minuti pa je, po podaji Isca iz kota, goste z glavo v vodstvo popeljal Sergio Ramos. Do konca prvega dela bi Real lahko povišal vodstvo, a Cristiano ni bil pri strelu.

V prvem delu drugega polčasa si je Las Palmas po napakah obrambe Reala ustvaril kup priložnosti, toda vedno znova je bil na mestu Keylor Navas, ki je v obup spravljal predvsem Francisca Borgesa in Williana Joséja. V končnici je za domače z glavo prek vrat sprožil še rezervist Sergio Araujo, v 86. minuti pa je Las Palmas zasluženo izenačil. Grobo napako Matea Kovačića je Momo izkoristil za podajo do Williana, ki je le ukanil Navasa.

A veselje domačih navijačev je trajalo le dobro minuto. Real je namreč prišel do kota, Jesé je podal, Casemiro pa z glavo utišal s stadion. Pred koncem je svoj drugi rumeni karton prejel Ramos, a to gostov ni oviralo na poti do zmage.

Levante, Sevilla in Athletic do pomembnih točk

V nedeljo se je Levante z zmago na mestnem derbiju proti Valencii (1:0) vrnil med "žive". Čeprav je ostal zadnji, pa se je točkovno povsem priključil moštvom pri dnu lestvice. Edini gol na srečanju je zabil Giuseppe Rossi sredi drugega polčasa.

Na pomembnem dvoboju za Ligo prvakov je Sevilla na domačem igrišču ugnala Villarreal (4:2). Andaluzijci so se po tekmi polni preobratov "rumeni podmornici", ki je ostala na četrtem mestu, približali na pet točk razlike. V igri za uvrstitev med prvo četverico je ostal tudi bilbajski Athletic, na svojem igrišču je prepričljivo premagal Real Betis (3:1).

Barcelona in Atlético se ne ustavljata

Že v soboto so se zmag veselili nogometaši Barcelone in madridskega Atlética. Katalonci so doma razbili Getafe (6:0), moštvo Jana Oblaka pa je visoko ugnalo Deportivo (3:0). Slovenski vratar je vso tekmo branil domača vrata. Na vrhu lestvice ima Barcelona osem točk naskoka pred varovanci Diega Simeoneja.

V ponedeljek bo igrala še Granada Reneja Krhina, v pomembnem obračunu za obstanek bo doma pričakala nogometaše Espanyola.

La Liga, 29. kolo:

Las Palmas - Real Madrid 1:2 (0:1)
Willian José 87.;Ramos 24., Casemiro 89.
RK: Ramos (Madrid) 91.

Barcelona - Getafe 6:0 (4:0)
Rodriguez 8./ag, El Haddadi 19., Neymar 32., 51., Messi 40., Turan 57.

Atlético Madrid - Deportivo La Coruna 3:0 (1:0)
Ñíguez 18., Griezmann 60., Correa 83.

Levante - Valencia 1:0 (0:0)
Rossi 65.

Sevilla - Villarreal 4:2 (1:2)
Iborra 23., Ruíz 51./ag, Konopljanka 65., Reyes 91.; Bakambu 29., 37.
RK: Banega (Sevilla) 79.

Athletic Bilbao - Real Betis 3:1 (2:0)
Sabin 34., 50., Rico 44.; Castro 85.

Celta Vigo - Real Sociedad 1:0 (1:0)
Aspas 16.

Rayo Vallecano - Eibar 1:1 (1:1)
Ze Castro 7.; Escalante 36.
RK: Radošević (Eibar) 85.

Málaga - Sporting Gijón 1:0 (1:0)
Juanpi 25.

Ponedeljek:
Granada - Espanyol

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.