Šport > Nogomet
910 ogledov

Reški navijači žalili in zmerjali Kekovega naslednika

igor bišćan Facebook
Naslednik Matjaža Keka je še naprej tarča navijačev Rijeke.

Člani navijaške skupine reškega nogometnega kluba Armada se še vedno ne morejo sprijazniti, da je po odhodu njihovega ljubljenca Matjaža Keka vajeti prevzel nekdanji nogometaš zagrebškega Dinama Igor Bišćan.

"Nikoli pozabiti, nikoli oprostiti. Igor, odidi," so imenovanje nekdanjega trenerja Olimpije pospremili najzvestejši navijači Rijeke.

Bišćan je kljub negodovanju navijačev sprejel štafetno palico iz rok nekdanjega slovenskega selektorja in pričel z delom na Rujevici. Z novim moštvom je debitiral na prvenstvenem gostovanju v Zaprešiću, kjer je Rijeka premagala domači Inter (2:1).
 
Tekme se je udeležilo približno 50 pripadnikov Armade, ki so v znak protesta srečanje spremljali povsem mirno in brez glasnega navijanja. Rijeka je od 36. minute igrala z igralcem manj, potem ko je bil izključen Stjepan Lončar.

"Tekmo bi razdelil na dva dela. Do izključitve in po izključitvi. Imeli smo dobro posest žoge. S tem sem zadovoljen. Po izključitvi smo pokazali naš značaj. Tudi s tem sem zadovoljen. To je bil velik test, ki smo ga opravili," je povedal Bišćan in dodal: "Igrali smo čvrsto in pametno. Glede na vse moramo biti zadovoljni. Čestitam fantom za igro. Pokazali so odgovornost in požrtvovalnost."

Med Bišćanovim intervjujem so z gostujoče tribune deževale žaljivke, ob čemer je bilo hrvaškemu strategu sila neugodno. "Ostani v Zagrebu. Daj odpoved," so med drugim vpili navijači Rijeke.

igor bišćan | Avtor: Epa Epa

Zamera do Bišćana sega v čas, ko je bil nogometni strateg še član Dinama. Navijači Rijeke ne morejo pozabiti sezone 1998/1999, v kateri je Bišćan na enem izmed derbijev provociral Rečane tako, da se je prijel za moškost.

"Povedali smo svoje mišljenje, vendar nas klub ni upošteval. Bišćan je še vedno trener, .čeprav mi temu nasprotujemo. Menimo, da bi se morali glede nekaterih stvari posvetovati z navijači. Vsi stremimo k istemu cilju. Za nas je nesprejemljivo, da je Bišćan trener Rijeke," je za hrvaške medije pred dnevi povedal predsednik Armade Dejan Božič in dodal, da je bila neprimerna gesta nekdanjega hrvaškega nogometaša le eden izmed njegovih grehov. "To ni edini greh. Neprestano je omadeževal klub in navijače Rijeke. O tem priča več njegovih dejanj."

Bišćan se je za pretekle grehe opavičil, vendar to navijačev ni prepričalo. "V življenju je treba plačati račune. Ne moreš početi, kar te je volja, potem pa se opravičevati. Treba je sprejeti odgovornost in nositi posledice."

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice