Šport > Nogomet
870 ogledov

Rožman razkril ambiciozen reški načrt: "S Kekom bi morala ..."

simon rožman Epa
Slovenski nogometni strateg na klopi Rijeke je potegnil vzporednico med slovenskim in hrvaškim nogometom.

Simon Rožman, nekdanji trener Domžal, ki je pred tremi meseci prevzel vodenje Rijeke, s katero je v preteklosti navduševal selektor slovenske izbrane vrste Matjaž Kek, je v intervjuju za Index.hr spregovoril o razlikah med slovenskim in hrvaškim nogometom.

"Ena največjih razlik je v tem, da je v Sloveniji zelo veliko mladih igralcev. Usmeritev lige je bolj razvoj mladih igralcev. Vse je podrejeno tekmovanju, številkam, položaju na lestvici, kdo ima več točk... To je najbolj pomembno. Vsebina na zelenici in sama igra nista tako pomembni," je pojasnil Rožman.

simon rožman Debakl Šport Rožman osramočen: "Česa takšnega še nisem doživel."

"Na Hrvaškem je veliko več ljudi vpetih v nogomet, ki je del kulture in posledično bolj izstopa kot v Sloveniji. Meni je na Hrvaškem težje, saj ni pomemben samo rezultat, temveč se več govori o nogometu, dogajanju na zelenici, razvoju mladih igralcev," je povedal Rožman.

Matjaž Kek | Avtor: Profimedia Profimedia
Spregovoril je tudi o tem, zakaj se slovenski nogometni strokovnjaki tako dobro znajdejo na Reki. Kek je tam preživel pet let, v tem času pa je klub popeljal do zgodovinskega prvega naslova hrvaškega prvaka v zgodovini kluba (2016-2017).

"Ne vem, v čem je skrivnost. Matjaž je tukaj naredil nekaj fantastičnega, ne samo za Rijeko, ampak celoten hrvaški nogomet," je dejal Rožman in razkril, da je bil z Rečani v stikih še pred začetkom njegove domžalske epizode (2016-2019).

"Že takrat sem bil del njihove zgodbe, Kek bi moral postati direktor, jaz pa prvi trener. Rijeka bi delovala po angleškem modelu. No, to se ni uresničilo. Šel sem svojo pot v Domžalah in ni mi žal za to," je dodal.

"Res ne vem, v čem je naša skrivnost, vendar mislim, da smo Slovenci na Reki delamo 24 ur na dan in da smo za ta grb pripravljeni narediti vse, kar znamo in kar je v naši moči. Želim si nadaljevati uspešno zgodbo, ki jo je tu ustvaril Kek," je sklenil Rožman.

Matjaž Kek Euro 2020 Šport Kek: "Gre mi že malo na živce ..."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice