Šport > Nogomet
264 ogledov

Kek za zadnji tekmi vpoklical nekaj novih imen

Matjaž Kek Profimedia
Kvalifikacije za Euro 2020 so v sklepni fazi.

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je na Brdu pri Kranju predstavil seznam igralcev, na katere bo računal na zadnjih dveh tekmah kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 proti Latviji in Poljski. 

Na seznamu izbrane vrste je nekaj "novih" imen, med njimi Martin Milec, Haris Vučkić, Rajko Rep in Amedej Vetrih. Tokrat na seznamu ni Domna Črnigoja, Romana Bezjaka in Luke Zahovića, prav tako tudi ne kaznovanega Denisa Popovića.

Reprezentanca Slovenije se bo zbrala v ponedeljek v Kopru, kjer bo tudi opravila priprave. Tekma z Latvijo bo v soboto, 16. novembra, v Stožicah, s Poljsko pa v torek, 19. novembra, v Varšavi.

Nogomet EURO2020 SLO-AUT Slovenski politik Šport "Lahko me spet citirate. Vesel sem, da se nismo uvrstili na EP."

"Po oktobrskem razočaranju je čas za novo akcijo. Velika pričakovanja včasih pač nosijo velika razočaranja. Težava pa je bila v nas. Toda življenje gre naprej. Na teh tekmah se bo videlo, če smo sposobni obrniti vse skupaj v pozitivo. Ker za preboj na veliko tekmovanje rabiš konstantnost, ne pa nihanja, kot so bila pri nas," je na novinarski konferenci dejal Kek.

Dodal je, da bi si še marsikdo zaslužil priložnost, ampak je pač treba narediti določen izbor. "Želimo pa ta cikel končati s tistimi, ki so bili nosilci v teh kvalifikacijah," pojasnjuje Kek.

Novinarsko konferenco Matjaža Keka ob predstavitvi seznama za srečanji z Latvijci in Poljaki si lahko ogledate na spodnjem posnetku.

Slovenija je v skupini G na tretjem mestu z 11 točkami, kolikor jih imata tudi Izrael in Severna Makedonija. Vodi Poljska, ki si je že zagotovila EP, z 19, na dobri poti proti končnemu drugemu mestu in drugi vozovnici za Euro 2020 pa je Avstrija s 16 točkami.

Seznam Slovenije za Latvijo in Poljsko:

Vratarji: Jan Oblak (Atlético Madrid), Vid Belec (APOEL Nikozija), Nejc Vidmar (Olimpija Ljubljana)

Branilci: Bojan Jokić (Ufa), Miha Mevlja (Soči), Aljaž Struna (Houston Dynamo), Petar Stojanović (Dinamo Zagreb), Martin Milec (Maribor), Jure Balkovec (Empoli), Miha Blažič (Ferencváros), Uroš Korun (Piast Gliwice)

Vezisti: Josip Iličić (Atalanta), Jasmin Kurtić (SPAL), Rene Krhin (Nantes), Benjamin Verbič (Dinamo Kijev), Miha Zajc (Fenerbahçe), Jaka Bijol (CSKA Moskva), Amedej Vetrih (Rizespor), Žan Majer (Lecce), Rajko Rep (Hartberg)

Napadalci: Tim Matavž (Vitesse), Robert Berić (St. Étienne), Andraž Šporar (Slovan Bratislava), Haris Vučkić (Twente)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice