Šport > Nogomet
2796 ogledov

Skrivnostna smrt vznemirila javnost

Anglija navijači Sofija Epa
Umrl je iz neznanih razlogov, poteka preiskava.

V ponedeljek je reprezentanca Anglije v okviru kvalifikacij za Euro 2020 gostovala v Sofiji pri Bolgariji. Srečanje se je končalo z visoko zmago Otočanov (0:6), ti so suvereno na prvem mestu skupine A.

Daniel James Wales Hrvaška Video Šport Po nokavtu ostal brez zavesti, tri minute kasneje že igral!

Že pred tekmo pa je bolgarsko in angleško javnost vznemirila tragična novica. V Sofiji je v nepojasnjenih okoliščinah umrl dvaintridesetletni britanski državljan, ki je prišel bodrit "Gordie Albion", poroča BBC.

Britanca je pobralo policijsko vozilo, potem ko so mimoidoči opazili onemoglega navijača in poklicali številko za nujna posredovanja. Policisti so ga prepeljali v bolnišnico, tam pa se je njegovo stanje spremenilo.

"Policija je prejela klic z informacijo o človeku v nemočnem stanju. Prepeljali so ga v bolnico, kjer se je začel obnašati agresivno, besnel je in grozil," je v obrazložitvi zapisalo bolgarsko zunanje ministrstvo.

Po incidentu v bolnišnici so policisti Britanca nameravali prepeljati na policijsko postajo, toda na poti tja je, iz zaenkrat neznanih razlogov, umrl. Bolgari so sporočili, da so začeli preiskavo o dogodku.

ivan perišić Blamaža Šport Hrvaški zvezdnik ni mogel verjeti, kaj sliši, vmes posegla zveza

To pa ni bil edini incident v Sofiji v ponedeljek. Še en angleški navijač je moral na urgenco zaradi hudih telesnih poškodb, pridobljenih v pretepu. Pestro pa je bilo tudi na stadionu, kjer je moral sodnik zaradi rasističnih vzklikov dvakrat prekiniti srečanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice