Šport > Nogomet
1860 ogledov

Se bo zagrebški Dinamo preselil v Ljubljano?

Maksimir Profimedia
Stadion v Zagrebu ni ustrezen.

Stadion Maksimir v Zagrebu, kjer domuje Dinamo, že nekaj časa ne ustreza vsem zahtevam, ki jih od klubov v ligi prvakov pričakujejo pri Evropski nogometni zvezi. Stvari je zdaj poslabšal še marčevski potres, ki je na objektu pustil kar nekaj posledic. Modri bodo tako morda prisiljeni poiskati drugo prizorišče za igranje tekem med evropsko elito.

"Pozno pozimi, zgodaj spomladi, ko je popuščal led, se je dogajalo, da je kamenje padalo na avtomobile parkirabe pod prostori Dinamove uprave. Seveda so bili v nevarnosti tudi ljudje, ki so se znašli pod tribuno," so pri 24sata.hr zapisali izjavo redarske službe.

"Dinamo je samoiniciativno iz z lastnimi srdstvi financiral postavitev žične mreže pot zahodno tribuno. Razlog za to je bilo odpadanje dela betonskega podnožja tribune," pa so že lani zapisali pri zagrebškem klubu.

aleksander čeferin Zagrebška sramota Šport Čeferin sporočil Dinamu: "To je nekaj najslabšega, kar sem kdaj videl!"

Po potresu je stanje še precej slabše. Po inšpekciji pristojnih organov je zdaj zaprta vzhodna tribuna, ki je razglašena za neuporabno. Opravljen bo še podrobnejši pregled, a strokovnjaki niso optimistični. Tako bi bila hrvaška reprezentanca in Dinamo za tekme najvišje ravni prisiljena poiskati nov dom.

Maksimir | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Mestne oblasti so obljubile obnovo, a naj bi se projekt ustavil. "Maksimir preprosto ni varen stadion in veliko vprašanje je, če je uporaben za ligo prvakov. Dinamo bi moral poiskati menjavo. Na Hrvaškem so trije stadioni, ki izpolnjujejo stroge zahteve Uefe - Rujevica (Reka), Gradski vrt (Osijek) in Poljud (Split). V bližini je še stadion Olimpije, z njo ima Dinamo dober odnos, blizu je tudi Budimpešta. Teh pet stadionov je opcija. Seveda je najmanj možnosti za selitev na Poljud, čeprav izpolnjuje vse pogoje," so zapisali pri 24sata.hr in spomnili na veliko rivalstvo med Dinamom in Hajdukom.

Maksimir Ostre besede Šport Madžari popljuvali hrvaški ponos

Največ možnosti naj bi imela Ljubljana in Osijek.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice