Šport > Nogomet
437 ogledov

Še en velikan končuje kariero

Lionel Messi David Villa Barcelona Reuters
Najboljši strelec v zgodovini rdeče furije je naznanil slovo.

Sedemintridesetletni španski nogometni zvezdnik David Villa bo po letošnji sezoni končal kariero, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Nekdanji nogometaš Barcelone, madridskega Atletica in Valencie trenutno igra na Japonskem za Vissel Kobe.

"To novinarsko konferenco sem sklical, da napovem konec profesionalne kariere. Odločil sem se, da se upokojim," je novinarjem v Kobeju povedal napadalec, z 59 goli rekorder v španski reprezentanci.

K temu je dodal, da je o koncu dolgo razmišljal. "To je tudi rezultat pogovora z družino in ljudi okrog mene. Sam sem si želel nehati, nihče me v to ni prisilil," je še dodal.

Villa je za Španijo trikrat zaigral na svetovnem prvenstvu in se z njo leta 2010 veselil naslova svetovnih prvakov, leta 2008 pa tudi evropskega naslova. Z Barcelono je osvojil ligo prvakov, dva španska naslova in tudi svetovno klubsko krono.

V letošnji sezoni je za Vissel Kobe, ki je na desetem mestu prvenstvene razpredelnice, dosegel 12 golov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice