Šport > Nogomet
10534 ogledov

Selektor za dovoljenje moral vprašati Messija

lionel messi jorge sampaoli
1/6
Epa
Argentinski selektor je izgubil vso kredibilnost in med svojimi nogometaši ne uživa nobenega zaupanja.

Argentinska nogometna reprezentanca je v odločilni tekmi skupinskega dela SP 2018 v Rusiji premagala Nigerijo (2:1) in si skozi šivankino uho izborila napredovanje v osmino finala, potem ko je na prvih dveh tekmah osvojila zgolj eno točko.

Lionel Messi ARG proti NIG Šport Po preobratu znan še drugi udeleženec osmine finala iz skupine D

Dvakratni svetovni prvak so prvenstvo začeli z remijem proti Islandiji (1:1) in si nato privošili še pravcato blamažo proti Hrvaški (0:3). Po porazu proti našim južnim sosedom so se v medijih pojavile navedbe, da je selektor Jorge Sampaoli, ki je po visokem porazu s kockastimi navijače prosil odpuščanja, izgubil zaupanje nogometašev.

Diego Armando Maradona "Uglajen kot vedno" Šport Na čem je bil Maradona? Končal v rokah reševalcev

Odločilna tekma z Nigerijo je postregla z več dokazi, da Sampaoli ne poveljuje južnoameriški četi, temveč je vodenje Argentine, kot kaže, prevzel kar prvi zvezdnik reprezentance. Televizijske kamere so namreč ujele trenutek, ki se je zgodil med pregledom z video tehnologijo (VAR) po eni od spornih akcij Argentine.

Sampaoli je Messija poklical k robu igrišča in ga vprašal: "Kaj naj naredim? Pošljem na igrišče Kuna (Sergio Agüero, op. a.)?" Messi mu je očitno pritrdil in tako je zvezdnik Manchester Cityja v 80. minuti na igrišču zamenjal Nicolasa Tagliafica.

O vplivu argentinskega superzvezdnika nazorno priča tudi dogajanje pred začetkom drugega polčasa, saj je bil prav Messi tisti, ki je nogometašem delil zadnje napotke. "Sampaoli se je precej pred začetkom drugega polčasa vrnil na klop. Messi je v tunelu ekipi posredoval zadnja navodila," je razkril angleški novinar James Olley.

Argentinski virtuoz, po novem selektor in igralec v eni osebi, je proti Nigeriji zadel za vodstvo svoje reprezentance, zmago pa je v 86. minuti priigral Marcos Rojo.

"Prepričani smo bili, da bomo dobili to tekmo. Čudovito je zmagati na takšen načun. Zasluženo smo veseli. Vedel sem, da je Bog z nami in da ne bo dopustil našega izpada," je razplet komentiral napadalec Barcelone.

Ivan Perišić Še tretja zmaga Šport Hrvaška s stoodstotnim izkupičkom

Messi je po tekmi presenetil še argentinskega novinarja, ki mu je po remiju z Islandijo, proti kateri je napadalec zgrešil enajsmetrovko, podaril talisman, in sicer rdeči trak, ki naj bi mu prinesel srečo.

Novinar Rama Pantorotto, ki je trak dobil od žene, je rojaka po tekmi vprašal, ali se spomni njegovega darila, Messi pa ga je presenetil z razkritjem, da ima trak zavezan okoli levega gležnja.

Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.