Šport > Nogomet
1583 ogledov

"Sir Ferguson je namestil tekmo z Juventusom za Rolex"

alex ferguson Epa
Huda obtožba na račun slovitega trenerja.

Italijanski nogometni agent Giuseppe Pagliara je zatrdil, da je namestil rezultat tekme med Manchester Unitedom in Juventusom, pri tem pa mu je pomagal sloviti škotski trener Sir Alex Ferguson.

Kontraverznumu Pagliari so ta teden začeli soditi v Angliji,  za zapahi pa se je znašel že leta 2005 zaradi zaradi suma, da je s predsednikoma in igralci obeh klubov priredil tekmo med Genoo in Venezio v serie B. Po preiskavi je bila Genoa degradirana v tretjo italijansko ligo. Leta 2016 je bil Pagliara vpleten tudi v škandal, ki je angleškega selektorskega stolčka stal Sama Allardyca.

Tokrat so številni angleški mediji povzeli Italijanovo izjavo, da je bil v njegove nečedne posle vmešan tudi dolgoletni strateg rdečih vragov. Na zaslišanju v Southwark Crown Courtu je bilo tako mogoče slišati, kako se je Pagliara pohvalil, da je Ferguson prejel dragoceno uro Rolex, ki naj bi bila vredna 30.000 funtov, za svojo vlogo pri nameščanju tekme lige prvakov med Manchester Unitedom in Juventusom. S slednjim naj bi imel Pagliara takrat odlične stike.  

"Pagliara je obtožil Alexa Fergusona, da je jemal podkupnine ob prodajah in nakupih nogometašev, delal naj bi le z agenti, ki so bili z njim pripravljeni deliti denar. Pagliara trdi, da je Fergusonu plačeval že prej," je izjavil glavni tožilec Brian O’Neill.

Pagliara je sicer še z enim zastopnikom, gre za Daxa Prica, obtožen sprejemanja podkupnin. Obtožena sta nasedla novinarjem The Daily Telegrapha, ki so raziskovali pod krinko.

Sir Ferguson je v svoji karieri sicer vodil United proti Juventusu na osmih tekmah med letoma 1996 in 2003. Rdeči vragi so izgubuili le trikrat, vsakič z minimalno razliko. Septembra 1996 je dvoboj odločil zadetek Hrvata Alena Bokšića, novembra istega leta je za zmago poskrbel  Alessandro Del Piero s strelom z bele točke, 10. decembra 1997 pa je v zaključku tekme za 1:0 zadel Filippo Inzhagi. Takrat je Juve potreboval zmago za napredovanje iz skupine, obe moštvi pa sta se iz skupine B prebili v izločilne boje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice