Šport > Nogomet
1721 ogledov

Škandal v Barceloni! Klub najel agencijo, da blati Messija in igralce

lionel messi Epa
Španski mediji poročajo o mega škandalu v Barceloni, ki naj bi plačevala agenciji, da blati njene lastne igralce.

Katalonski mediji so v zadnjih dneh objavili novice o škandalozni potezi vodtsva Barcelone. Po razkritjih iz radijske emisije "Qu`e t'hi jugues" naj bi Barcelonina uprav angažirala marketinško podjetje "I3 Ventures" z namenom, da uničuje imidž igralcev, obenem pa čim bolj reklamira predsednika kluba, Josepa Mario Bartomeua.

Josep Maria Bartomeu | Avtor: Profimedia Profimedia

I3 Ventures tako stoji za več kot stotimi Twitter in Facebook profili, na katerih so očrnjeni ter kritizirani trenutni igralci, kot sta Lionel Messi ter Gerard Pique, kot tudi nekdanja kapetana Xavi in Carles Puyol, nekdanji trener Pep Guardiola, politik Carles Puigdemont, podjetnik Victor Font...

Marketinška agencija se je tako na Messija spravila zaradi težav pri podaljšanju pogodbe, na Piqueja zaradi njegove zadeve s teniškim Davis pokalom...

gerard pique | Avtor: Epa Epa

Barcelona svoje povezave s I3 Ventures niti ne poizkuša zanikati, saj je dobro znano, da obe inštituciji sodelujeta, tako da je podatek, da prav i3 Ventures stoji za najhujšimi kritikami Barceloninih igralcev, močno pretresel klub ter ustvaril veliko napetost.

Podjetnik Victor Font, na katerega se pri I3 Ventures zelo radi spravijo, sicer velja za velikega kritika predsednika Bartomeua ter je vodja opozocije v trenutnem vodstvu Barcelone. Ko se je podatek o blatenju igralcev pojavil v javnosti, je tako prvi ponovno udaril po vodstvu kluba.

Victor Font | Avtor: Epa Epa

"Barco se vodi škandalozno, uničuje se ugled našega slavnega kluba. Sramoti se nas, ki poizkušamo kot partnerji pomagati aktualnemu vodstvu! Trenutno zelo delikatni športni in finančni situaciji se tako dodaja še nedopusten moralni padec kluba," je izjavil Font.

Klub je sicer demantiral povezanost s Twitter ter Facebook profili, na katerih se blatijo aktualni ter bivši nogometaši, trenerji ter sodelavci.

"Mi resnično smo angažirali I3 Ventures, toda oni niso na noben način povezani s profili, na katerih se blati ljudi, ki so na kakšen način povezani z Barcelono. Najeli smo tudi podjetje, ki se ukvarja z nadzorom društvenih mrež, da pravočasno izvemo o vseh pozitivnih in negativnih stvareh, ki se o nas objavljajo. Močno demantiramo objavljene informacije, proti ljudem, ki so jih spustili v javnost pa bomo začeli s primernimi zakonskimi postopki."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice