Šport > Nogomet
516 ogledov

"Škoda, res škoda, huje, kot če bi izgubili 0:5"

futsal Saša Despot
V slovenskem taboru je bilo po uvodni tekmi s Srbijo navkljub osvojeni točki prisotno razočaranje.

Slovenska futsal reprezentanca je na prvi tekmi domačega evropskega prvenstva remizirala s Srbijo (2:2). Varovanci Andreja Dobovičnika so pol minute pred koncem vodili z 2:1, nato pa v izdihljajih srečanja prejeli izenačujoči zadetek in ostali brez pomembnih dveh točk.

O nadaljnji usodi bo tako odločala tekma z Italijo, ki bo v soboto ob 20.45.

futsal Zaplet Šport Srbi v zadnjih sekundah odvzeli zmago Slovencem

"Škoda, res škoda. Huje je to, kot pa da bi izgubil 0:5. Ampak nič še ni izgubljenega. Rad bi se zahvalil gledalcem, ki so prišli v res velikem številu in upam, da nas bodo spodbujali tudi na drugi tekmi. Domače Stožice, v naši državi, šlo je izjemno, vodili smo, na koncu pa ... ne vem, kaj bi rekel. Zdaj moramo počakati na tekmo Srbija - Italija. Ne glede na razplet vemo, da če bomo zmagali, gremo naprej," je dejal strelec prvega gola Alen Fetić.

Dobovičnik je priznal, da bi pred začetkom turnirja podpisal remi s Srbijo, po videnem na parketu stožiške dvorane pa ne. "Glede nato, da je bilo kar nekaj neznank pred tem turnirjem, bi bil pred začetkom delno zadovoljen z 2:2. Zdaj pa nisem. Toda niti imamo še vedno v naših rokah. Upam, da se bomo spočili in drugo tekmo odigrali še na višji ravni. Računali smo, da bomo igrali podobno tekmo, kot smo jo. Bila je kar šahovska, ampak smo jo odigrali korektno. Srbija je predvsem v obrambi zelo močna, bali smo se njenih protinapadov. V obrambi je bila igra na visoki ravni v obeh ekipah, malo pa je manjkalo kreativnosti. Toda imeli smo priložnost za zmago, ta se nam je izmuznila. Naslednja se bo mogoče ponudila na tekmi z Italijo," je povedal.

Vse tekme EP v futsalu si boste lahko ogledali na programih SportKluba (SK).

Da je razplet srečanja krojil tudi kanček športne sreče, ni zanikal niti gostujoči selektor Goran Ivančić. "Težka tekma, s psihološkega vidika, za obe ekipi. Tako kot Slovenci smo bili tudi mi pod velikim pritiskom, kar se je videlo na začetku tekme. Ohromilo nas je tudi pomanjkanje števila igralcev. Na koncu pa smo vendarle dosegli izenačujoči gol. Čestital bi Sloveniji za neodločen izid. Oni niso imeli sreče, mi smo jo, ampak mislim, da je glede na videno neodločen izid pravi pokazatelj dogajanja na tekmi. Edino, kar me je presenetilo pri Sloveniji, je to, da so igrali z majhno rotacijo igralcev. Na tekmi z Italijo pričakujem precej višji ritem, Italija je absolutni favorit, toda naredili smo prvi korak in gremo dalje," je povedal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice