Šport > Nogomet
498 ogledov

Škoti stavijo na šibko točko Slovencev

gordon strachan Gordon Strachan
V škotski reprezentanci pred odločilno tekmo s Slovenijo ni niti kančka evforije, trdi selektor Gordon Strachan.

Škotska se je po zmagi nad Slovaško (1:0) zavihtela na drugo mesto skupine F in ima lepo izhodišče za uvrstitev na svetovno prvenstvo leta 2018 v Rusiji. Varovanci Gordona Strachana se bodo v zadnjem krogu kvalifikacij pomerili s Slovenci, ki imajo po porazu z Anglijo (1:0) le še teoretične možnosti za preboj v dodatne kvalifiakcije. Tekma bo v nedeljo ob 18.00 v Stožicah.

"Zadovoljni smo. Ni evforije. Samo zadovoljstvo. Ne prepevamo in ne plešemo. Kaj to pove? Fantje se zavedajo, da jih čaka velika tekma s Slovenijo," je povedal Strachan. Škotska bi v primeru zmage v Ljubljani prvič v zgodovini zmagala na štirih zaporednih kvalifikacijskh tekmah.

craig gordon | Avtor: Profimedia Profimedia
"Proti Slovaški smo bili odlični, a zdaj nas čaka tista pomembna tekma. Navijači se zavedajo, da bo zelo težko. Vzdušje v ekipi je odlično. Takšna zmaga, kot smo jo dosegli proti Slovaški, nam bo pomagala, da se v naslednjo tekmo podamo z dobrimi občutki," je prepričan škotski selektor.

Slovenci se na domačem igrišču ne bodo predali. Ne samo, da imajo oddaljene možnosti za uvrstitev na SP, temveč se bodo želeli na dostojen način posloviti od Srečka Katanca, če se bo ta v primeru neuspeha res umaknil s položaja.

Slovenski selektor je na tiskovni konferenci opozoril, da imajo njegovi varovanci največ težav v zadnjih minutah srečanja, kar je po besedah vratarja Celtica voda na mlin škotskim nogometašem.

"V kvalifikacijah smo dosegli veliko poznih golov, kar dokazuje, da se borimo do konca. Fizično smo dobro pripravljeni. Če bomo držali skupaj, bomo imeli lepe možnosti. To bo moja najpomembnejša tekma za Škotsko po letu 2007. Upam, da bomo izkoristili priložnost," je povedal veteran Craig Gordon.

srečko katanec Preobrat! Šport Katanec: Narobe sem se izrazil Boštjan Cesar Kapetan Šport "Po zmago za nas, Srečka in celo Slovenijo"
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice