Šport > Nogomet
16 ogledov

Slaviti pred polnim Ljudskim vrtom

Žurnal24 main
Napadalec Maribora Marcos Tavares je z dvema zadetkoma proti Zürichu znova dokazal svojo vrednost. Brazilec se zaveda, da imajo violičasti izredno lepo priložnost za napredovanje.
 
 

Igrali bomo na zmago. Mislim, da imamo zelo lepo priložnost, da se uvrstimo v naslednje kolo.

Marcos Tavares

 
Težko je karkoli napovedovati, a zdaj ste za korak bližje Ligi prvakov ...
Zdaj smo seveda bližje Ligi prvakov, a najprej se moramo osredotočiti na tekmo proti Nafti. Tekmo moramo dobiti, saj smo prvi dve srečanji prvenstva izgubili. Če ne dobimo srečanja, se bo težko vključiti v boj za prvo mesto. Šele po tekmi proti Nafti bomo razmišljali o Zürichu. Za sredino predstavo se moramo zahvaliti bogu. Takoj na začetku srečanja smo se znašli v zaostanku, nato pa nam je uspel preobrat. Pred povratnim srečanjem se moramo zbrati. V sredo smo dokazali, da smo dobro moštvo.

Na obeh straneh je bilo veliko napak. Se spomnite kakšnega srečanja podobnega temu?
Res je. Oboji smo delali napake, tako da je slavil tisti, ki jih je storil manj. Zoki (Pavlovič) je dosegel izvrsten zadetek iz kota, kar nam je prineslo zmago.

Če bi zadeli še z enajstih metrov, bi bila prednost zares visoka ...
V Braziliji pravimo, da so enajstmetrovke loterija. Lahko zadeneš ali ne. Včasih ti sreča obrne hrbet, a nič ne de. Zoki je dosegel zadetek, vsi ga spoštujemo, tako da zgrešena enajstmetrovka ni nobena katastrofa. Enajstmetrovke so loterija. Najbolj pomembno je to, da smo zmagali.

Kaj pomeni ta prednost pred povratnim srečanjem?
Svojega pristopa ne bomo spreminjali. Igrali bomo na zmago. Mislim, da imamo zelo lepo priložnost, da se uvrstimo v naslednje kolo.

Navijači mu dajejo motivacijo. © Gregor Katič

 
Koliko vam je pomenila podpora navijačev, ki so se zbrali v takšnem številu?
To je zelo lepo. Na vsakem srečanju nas še dodatno motivirajo. Ob njihovi podpori smo bolj lačni uspehov. Vidi se razlika, kadar igramo pred praznim stadionom ali pred našimi zvestimi navijači.

Sta to morda vaša najpomembnejša zadetka, ki ste jih dosegli v dresu Maribora?
Zagotovo. S prvim zadetkom sem rezultat izenačil na 1:1, z drugim pa svoje moštvo popeljal v vodstvo. Moram se zahvaliti bogu za ta zadetka.

Izvrstno ste tudi podali pri akciji, s katere je Aleš Mertelj izsilil enajstmetrovko.
Bog mi je zelo pomagal. Ne samo meni, ampak celotnemu moštvu. Igrali smo zelo dobro, a gremo lepo po vrsti. Najprej Nafta in nato spet Zürich.

Kakšna so pričakovanja pred povratnim srečanjem? Pričakujete razprodan Ljudski vrt?
Seveda pričakujem poln stadion. Naše Viole bodo tekmo za nas dobile na tribunah. Mi pa bomo dali vse od sebe, da dosežemo novo zmago.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.