Šport > Nogomet
1097 ogledov

Sloviti milijonar, lastnik znanega angleškega kluba, kupuje Olimpijo?

Acun Ilicali Profimedia
Ali turški mogotec resnično kupuje NK Olimpijo?

Slovensko nogometno sceno je v torek pretresla novica, da se v Sloveniji mudi uspešni turški poslovnež Acun Ilicali, ki naj bi se zanimal za nakup nogometnega kluba Olimpije.

Po poročanju nogometnega portala nogomania.com je namreč lastnik angleškega nogometnega kluba Hull City obiskal Ljubljano, kjer se je srečal s predsednikom Uefe Aleksandrom Čeferinom, kar pa naj ne bi bil edini razlog za prihod v Slovenijo. Eden izmed razlogov naj bi bil po pisanju nogomanie tudi morebitni prevzem Olimpije.

Acun Ilicali | Avtor: Instagram Instagram

Že v začetku leta so pri Sportklubu pisali, da naj bi jim viri razkrili, da trenutno vodstvo na čelu z Nemcem Adamom Deliusom išče nove lastnike. Pri Olimpiji so sicer vse govorice demantirali, a kjer je dim, naj bi bil tudi ogenj.

Pri Sportklubu tako ponovno trdijo, da so jim viri razkrili, da naj bi se Ilicali resno zanimal za nakup Olimpije. Turški poslovnež naj bi si namreč želel vstopiti v balkanski nogomet, kot svojo prvo investicijo pa naj bi si izbral ravno Slovenijo. Kocka naj bi tako padla na Olimpijo.

In kdo sploh je Ilicali, morebitni novi lastnik Olimpije? Gre za turškega medijskega mogotca, ki je v svojo domovino pripeljal svetovno priljubljene oddaje, kot so "Turčija ima talent" in "The Voice", lasti pa si tudi licenco za resničnosti šov "Exatlon". Njegovo premoženje je ocenjeno na 100 milijonov dolarjev.

Acun Ilicali | Avtor: Profimedia Profimedia

Kot smo že omenili, Olimpija ne bi bila njegov prvi nogometni projekt, saj je v njegovi lasti že nekdanji angleški premierligaš Hull City, ki se pod Ilicalijevim vodstvom bori celo za vrnitev v najelitnejši rang angleškega klubskega tekmovanja. Trenutno tigri v prvenstvu Championship zasedajo mesto, ki bi jih peljalo v dodatne kvalifikacije za napredovanje v Premier ligo.

S svojim podjetjem pa je bil Ilicali v preteklosti tudi del lastniške strukture irskega Shelbourna in nizozemske Fortune Sittard, zdaj pa je očitno svoj prst usmeril tudi v Slovenijo, kjer se Olimpija, katero obkrožajo številne govorice o morebitni prodaji, zdi kot idealen cilj.

Pri Sportklubu še dodajajo, da interes sicer resda obstaja, a da Ilicali in vodstvo Olimpije zaenkrat s pogajanji nista še niti začela. Če bo do prodaje resnično prišlo, pa bo dal odgovor le čas.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Zokispoki
    Zokispoki 12:49 28.februar 2024.

    Tako kot že mnogokateri milijonar pred in verjetno tudi po njem, na koncu pa potem pride en mutibarič podobne sorte kot Delius!

Sorodne novice