Šport > Nogomet
318 ogledov

Drama nogometnega reprezentanta! Bivši član Arsenala pristal v umetni komi

Kristoffer Olsson Profimedia
Švedski nogometaš Olsson se v bolnišnici bori za življenje.

Švedskega nogometnega reprezentanta, ki igra za danski Midtjylland, Kristofferja Olssona, so urgentno prepeljali v bolnišnico v Aarhus, potem ko je osemindvajsetletni igralec sredine igrišča padel v nezavest na svojem domu. V bolnišnici mu v umetni komi z ventilatorjem pomagajo pri dihanju, poročajo tuji mediji.

"Kristoffer Olsson ima očitno akutno, z možgani povezano bolezen. Njegova nezavest ni povezana z morebitnim poskusom samomora ali pa z drugimi zunanjimi dejavniki," je v izjavi zavrnil namigovanja o morebitnih vzrokih njegov klub Midtjylland. Natančna diagnoza sicer ni znana.

Kristoffer Olsson | Avtor: Profimedia Profimedia

Olsson je doma iz Norrköpinga na švedski vzhodni obali, igral pa je tudi za sloviti Arsenal, pred prihodom v Midtjylland pa še za švedski AIK, ruski Krasnodar in belgijski Anderlecht. Leta 2022 je proti Sloveniji odigral dve tekmi v ligi narodov. Za reprezentanco je zbral 47 nastopov. "Vsa švedska nogometna družina misli nate in upa, da boš kmalu okreval," je na Instagramu objavila Švedska nogometna zveza.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice