Šport > Nogomet
208 ogledov

Slovo legendarnega igralca

Pirlo Livorno Juventus Serie A Italija liga prvenstvo EPA
Za konec igralske kariere se je odločil še en italijanski zvezdnik.

Italijanski nogometaš Andrea Pirlo, svetovni prvak z Italijo leta 2006 in dvakratni zmagovalec lige prvakov, se je odločil za upokojitev. Nazadnje je igral za New York City, dokončno odločitev o tem, da športne čevlje postavi v kot, pa je sprejel danes. Nekdanji zvezdnik Juventusa, Interja in Milana se je pri 38 letih, ko je ob izteku kariere poskusil še igranje onstran Atlantika, odločil, da ima dovolj.

"H koncu gre ne le moja avantura v New Yorku, pač pa tudi moja kariera nogometaša," je sporočil prek Twitterja. Zadnjo tekmo je odigral v nedeljo proti Columbusu.

"Rad bi se zahvalil družini za podporo in ljubezen. Rad bi se zahvalil vsem ekipam, za katere sem imel čast igrati, vsakemu soigralcu in vsem ljudem, ki so mojo kariero naredili za nekaj posebnega. In ne smem pozabiti na navijače, ki so me povsod po svetu vedno spodbujali," je ob slovesu še dodal Pirlo.

V ZDA je igral od konca sezone 2014/15, ko je z Juventusom osvojil svoj zadnji naslov prvaka v Italiji; skupno jih ima šest, od tega štiri s staro damo, dva pa z Milanom. Kariero je sicer začel v Brescii, igral pa tudi za Inter in Reggino.

Z Milanom je osvojil naslova evropskega prvaka v letih 2003 in 2007. Za izbrano vrsto Italije je zbral 116 nastopov in dosegel 13 golov, nazadnje je modri dres oblekel leta 2015.

Svoj zaključek kariere je pred kratkim napovedal tudi Pirlov dolgoletni soigralec pri Juventusu in Italiji Gianluigi Buffon.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice