Šport > Nogomet
16343 ogledov

Sodnik obležal z razbito glavo, tekma prekinjena

Print Screen
Tekmo v Gradcu so morali prekiniti za več kot pol ure.

Sramoten incident je zaznamoval kvalifikacijsko tekmo lige evropa med domačim moštvom Sturm Graz in ciprsko ekipo AEK Larnaca, ki sta se v četrtek pomerili v Gradcu.

olimpija liga evropa helsinki Pohvale Šport "Olimpija je res dober nasprotnik"

Ciprčani so po zaslugi zadetkov Joana Guillema Truyolsa in Ivana Tričkovskega vodili z 2:0, ko je eden izmed domačih navijačev s predmetom, domnevno s plastičnim kozarcem, zadel in resneje poškodoval četrtega sodnika Fredrika Klyverja.

Delivec pravice je okrvavljenim obrazom obležal na zelenici, glavni sodnik Mohammed Al-Hakim pa je igralce poslal v slačilnici.

olimpija helsinki liga evropa stožice Liga Evropa Šport Olimpija v Helsinke s fantastično popotnico

Prekinitev na stadionu Merkur Arena je trajala kar 40 minut, varnostne službe pa so v tem času s pomočjo televizijskih posnetkov identificirale nepridiprava in ga pridržale do prihoda policije. Klyverja so z obvezano glavo prepeljali v bolnišnico, kjer je dobil nekaj šivov. Da je sodnik moral na šivanje, je potrdil predsednik švedske nogometne zveze Stefan Johannesson. "Ne razumem, zakaj tekme niso odpovedali. Že res, da odloča Uefa, a ne razumem njihove odločitev. Če bi se to zgodilo na Švedskem, srečanja ne bi nadaljevali," je zatrdil rojak sodniške četverice na tekmi v Gradcu, kjer sta se moštvi dobre pol ure po incidentu vrnili na igrišče.

Sturm Graz se je po srečanju odzval z javnim opravičilom. "Vedenje našega navijača na tekmi lige evropa v nobenem primeru ni bilo sprejemljivo. Škodoval je ugledu nogometa in našega kluba. Vselej stremimo k temu, da bi bil nogomet pozitivno praznovanje, zato se borimo proti točno takšnim primerom. Fair play je naša prioriteta. Žal nam je, da smo razočarali številne nogometne navijače," so sporočili iz avstrijskega moštva in dodali, da razmišljajo o sankcijah zoper napadalca, sodniku pa želijo čim hitrejše okrevanje. 

Tekma se je končala z zmago ciprske ekipe (2:0).

Maribor Liga Evropa Šport Maribor do gola v gosteh, a pot do povratka bo dolga

Komentarjev 6
  • Janez_53 09:54 10.avgust 2018.

    Rad bi videl ta PLASTIČNI KOZAREC, s katerim lahko tako poškoduješ človeka!