Šport > Nogomet
1895 ogledov

Sodnik 'pozabil' opraviti svoje delo, napaka lahko odloči boj za naslov

Ivan Toney Profimedia
Gre zgolj za nesposobnost ali kaj več?

Vodilni klub Premier League Arsenal je na dvoboju z Brentfordom vodil, ko so sodniki zagrešili vrsto napak, vse skupaj pa je pripeljalo do izenačujočega zadetka v 74. minuti sreačanja na stadionu Emirates.

Za mnoge navijače topničarjev je bil sporen že prekršek, ki ga je glavni sodnik David Coote dosodil na polovici domače zasedbe, a tu se je vsa zgodba šele začela. S prostega strela je sledila visoka podaja v kazenski prostor, kjer je v prepovedanem položaju bil že Ethan Pinnock, ki je oviral Arsenalovega branilca Gabriela Magalhãesa, da ni mogel priti do žoge in je tako vplival na igro, čeprav žoga ni bila namenjena njemu.

V nadaljevanju akcije se je žoga nekaj časa odbijala po kazenskem prostoru, naposled pa je do nje prišel Christian Norgaard, ki jo je podal pred vrata za zadetek Ivana Thoneyja. A pred podajo je bil Danec v prepovedanem položaju.

VAR sodnik Lee Mason, ki je v tej sezoni z istega 'službenega položaja' Arsenalu razveljavil povsem regularen zadetek za vodstvo proti Manchester Unitedu, za to njegovo potezo se je sodniška organizacija (PGMOL) celo opravičila, je precej časa preverjal prvo situacijo, na drugo pa je po ugotovitvah nadzornikov preprosto 'pozabil'.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice