Šport > Nogomet
7492 ogledov

Razkrito, kako je družina "ožemala" Maradono

maradona Epa
Pokojni nogometni as je v zadnjih letih življenja razdal velik del svojega bogastva.

Eden najboljišh nogometašev vseh časov, Diego Armando Maradona, ki je umrl lanskega novembra v 61. letu starosti za posledicami pljučnega edema in odpovedi srca, je od leta 2014 do 2020 svojim svojcem in prijateljem razdal slabih pet milijonov ameriških dolarjev, razkrivajo spisi njegovega odvetnika Matiasa Morle.

diego maradona Na nož! Šport Škandalozne obtožbe na račun Maradonovih hčera

Po poročanju Gazzette dello Sport je Maradona v zadnjih letih življenja, ki so ga po koncu izjemne nogometne kariere zaznamovali številni škandali ter nenehni boj z odvisnostjo od drog in alkohola, razdal 4,7 milijona ameriških dolarjev. Pretežni del velikodušnih donacij je romal na račune njegovih najožjih družinskih članov, največ denarja pa naj bi v tem času dobila nekdanja izbranka Rocia Oliva s kar 1,4 milijona dolarji.

Maradonovi izdatki, ki jih je v okviru več mescev trajajočega boja za zapuščino predložil njegov odvetnik, vključujejo letalske karte, luksuzne počitnice, davke, mobilne telefone, zdravstvene storitve, prestižne avtomobile, nepremičnine in drugo.

diego maradona Epilog Šport Maradona je bil nedolžen

Maradona je delno ali v celoti kril življenjske stroške petim priznanim otrokom (Dalma, Gianinna, Diego Jr., Jana in Diego Fernando), bivši ženi Claudii Villafane, dvema nekdanjima izbrankama Veronici Ojeda in Rocio Oliva, bratoma Hugu in Raulu ter sestram Ani, Kity, Lili, Marii Rosi in Claudii.

Med prejemniki so bili tudi številni prijatelji in družinski člani njegovih deklet, na primer mama Rocie Olivo, kateri je leta 2017 doniral 155.000 dolarjev za nakup stanovanja. Veronica Ojeda naj bi se skupno "okoristila" z več kot 900.000 dolarji, odtenek manj je prejela bivša žena Claudia Villafane.

Hčerki Dalma in Giannina sta dobili vsaka po dobrih 500.000 dolarjev, njegov sin Diego Jr. pa slabih 80 tisočakov.

diego maradona Šokantno Šport Oskrba iz pekla! Tako so pred smrtjo ravnali z Maradono

Med evidentiranimi stroški je denimo predelava vozila v oklepni in neprebojni avtomobil v vrednosti 25.000 dolarjev, zasebni leti in letovanja otrok v vrednosti več kot 250.000 dolarjev, potem je tu še dodatnih 387.000 dolarjev za darila in najrazličnejša potovanja, posojilo v vrednosti 900.000 dolarjev, ki je bilo kasneje predmet pritožbe zaradi nevračila, 48.000 dolarjev za nakup vozil, že omenjenih 155.000 dolarjev za nakup stanovanja in še in še.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rocio! (@rocio_g_oliva)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.